Η οικογένεια Κ. Κακαζιώτη στο "Greek Festival", του Τσάρλεστον

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Στο εντυπωσιακό Ελληνικό Φεστιβάλ που διοργανώθηκε το τριήμερο 12-14 Μαΐου 2023 στην πόλη Τσάρλεστον, στην αμερικανική πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, συμμετείχε σύσσωμη και η οικογένεια του συμπατριώτη μας ομογενή Κωνσταντίνου Π. Κακαζιώτη. Μια γιορτή όπου οι χιλιάδες επισκέπτες γνωρίζουν και μαθαίνουν τις παραδόσεις της Ελλάδας, μέσα από το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

«Βγες και γίνε Έλληνας για ένα Σαββατοκύριακο!» Ήταν το κάλεσμα των διοργανωτών του Charleston Greek Festival προς τους ντόπιους Αμερικανούς, ώστε μαζί με τις οικογένειές τους ή φίλους να επισκεφθούν το Ελληνικό Φεστιβάλ και πράγματι περισσότεροι από 35.000 επισκέπτες βρέθηκαν στην γιορτή, που πλέον έχει γίνει θεσμός…

Τα μέλη της οικογένειας του Καλυβιώτη, Κωνσταντίνου Π. Κακαζιώτη, που διαμένει μόνιμα στον κοντινό Μάουντ Πλίζαντ, είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περιηγηθούν στα εμπορικά περίπτερα και να απολαύσουν ελληνικό φαγητό, κρασί, ζωντανή μουσική και χορό!

Να σημειώσουμε ότι, η Ελληνική Κοινότητα και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, με τους δεκάδες εθελοντές, διοργανώνουν αυτό το ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Τσάρλεστον και μάλιστα μέρος των εσόδων πηγαίνει σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Επίσης οι επισκέπτες μπορούσαν να ξεναγηθούν στο Ιερό Ναό, ή να παρακολουθήσουν τις ιερές ακολουθίες που τελούνταν.

Είναι αλήθεια ότι, οι ομογενείς μας βρίσκουν πάντα όμορφους τρόπους να θυμούνται την Πατρίδα και παράλληλα να διαδίδουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και τον Ελληνικό τρόπο διασκέδασης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της αμερικάνικης ηπείρου!

Επίσης, πολλές ευχές σε όλους τους Καλυβιώτες, από την οικογένεια Κωνσταντίνου Π. Κακαζιώτη!