Στις πρόβες της Χορωδίας Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος»

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Συνεχίζουν κανονικά τις εβδομαδιαίες πρόβες τους τα μέλη της Χορωδίας Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη Νίκου Στρατόπουλου, πάντα με στόχο την εκμάθηση αλλά και την διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της πατρίδας μας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο κτίριο της Κοινότητας Καλυβίων, με τη συμμετοχή όχι μόνο γυναικών, αλλά και κάποιων ανδρών από το χωριό μας, οι οποίοι ενισχύουν την κοινή προσπάθεια, ώστε η Χορωδία να εμπλουτιστεί μελωδικά με περισσότερες ¨φωνές¨, ενίοτε όμως η διδασκαλία διεξάγεται και με μουσικά όργανα όπως το λαούτο και το ούτι που παίζουν ο Νίκος Στρατόπουλος και ο Δημήτρης Καραλής.

Ο Χοράρχης κος Νίκος Στρατόπουλος, με σπουδές στην ευρωπαϊκή και την βυζαντινή μουσική, συμμετείχε επί σειρά ετών στη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αγρινίου, ενώ πρωτοστάτησε στην δημιουργία της Χορωδίας Γυναικών Καλυβίων, γράφει και μελοποιεί στίχους πάνω σε παραδοσιακά μοτίβα, ενώ διαβάζει και γράφει ποίηση την οποία αγαπά με πάθος.

Η Χορωδία Καλυβίων, αποτελεί έναν άξιο ¨πρεσβευτή¨ για το χωριό των Καλυβίων, από την ημέρα που πρωτοξεκίνησε δηλ. πριν 12 χρόνια έως σήμερα, αφού έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις τόσο στο Αγρίνιο, όσο και σε άλλες περιοχές, προβάλλοντας την λαϊκή μουσική παράδοση του τόπου μας.

Σε εποχές δύσκολες, πολιτιστικές προσπάθειες σαν αυτές που προωθεί η  Χορωδία Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» βοηθούν στην αναγκαία εξωστρέφεια και την εν γένει καλυτέρευση της ¨εικόνας¨ του χωριού μας!