Έγκριση ψηφίσματος των πορτοκαλοπαραγωγών Καλυβίων από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Μεγάλη συζήτηση αναπτύχθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, όπου συζητήθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας που προώθησε εκτάκτως προς έγκριση από το σώμα, ο Πρόεδρος Καλυβίων, Δημ. Αναστασίου και παραγωγοί εσπεριδοειδών της αγροτικής περιφέρειας Καλυβίων.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Χρ. Σταρακά: Σε απόγνωση οι παραγωγοί εσπεριδοειδών

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» κα Χριστίνα Σταρακά, σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών. Αναφέρει συγκεκριμένα:

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

ΟΠΕΚΕΠΕ: Από το 2023 η εφαρμογή γεωσήμανσης των αγροτεμαχίων

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από το έτος αιτήσεων 2023 θα εφαρμοστεί για το σύνολο της χώρας η εφαρμογή Agrisnap-GR, η οποία θα αξιοποιηθεί από τους ίδιους τους γεωργούς για τη λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση των αγροτεμαχίων τους. Ήδη αυτό εφαρμόζεται σε τρεις νομούς της χώρας.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Επιστολή Δημάρχου Αγρινίου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις χαμηλές τιμές των πορτοκαλιών.  

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πορτοκαλιού της περιφέρειας Αγρινίου, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που καλούνται να πουλήσουν το προϊόν τους. Δείτε αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Εκδήλωση για τα εσπεριδοειδή, στα Καλύβια

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων διεξήχθη σήμερα εκδήλωση, με αξιόλογους ομιλητές, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Πορτοκαλιού, που είχε ως θέμα: «Η αξία και η προσφορά των εσπεριδοειδών στη ζωή και στην οικονομία. Προβληματισμός για το μέλλον του προϊόντος».

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE