Η άγνωστη εισβολή των Τούρκων στην Αιτωλοακαρνανία το 1833

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Του Λίνου Υφαντή, 

Προέβησαν σε αντίποινα για ενέργειες οπλαρχηγών στην Άρτα

Ένα άγνωστο μεθοριακό επεισόδιο για την εποχή αποκάλυψε η Αγγλική εφημερίδα Freeman’s Journal στο φύλλο της 26 Ιουλίου 1833.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Γερμανικός χάρτης του 1940 για την λίμνη Λυσιμαχία

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Στην ενδιαφέρουσα σελίδα στο facebook «Αιτωλία και Ακαρνανία στο πέρασμα του χρόνου - Aetolia Acarnania tempus», ο διαχειριστής της Αλέξης Κατεφίδης, ανήρτησε έναν σημαντικό γερμανικό επιτελικό χάρτη του 1940 από την περιοχή πέριξ της λίμνης Λυσιμαχίας.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Ο Άγιος Καλλίνικος, όταν επισκέφθηκε τα Καλύβια

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Δυο σπάνιες παλιές φωτογραφίες σας παρουσιάζουμε από τα εγκαίνια του Κοινοτικού Καταστήματος Καλυβίων και του νέου Διδακτηρίου του χωριού, στις 16 Νοεμβρίου 1958, όπου διακρίνεται ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας, Καλλίνικος, κατά κόσμον Δημήτριος Πούλος, (1919-1984) όταν διακονούσε την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ως Πρωτοσύγκελος, ο μετέπειτα μακαριστός Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας!

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Ο ξεχασμένος οικισμός στο «Νησί»…

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Τα λιγοστά παλιά σπίτια που έχουν απομείνει να στέκουν όρθια ακόμη, μαρτυρούν ότι κοντά στον σημερινό οικισμό Αγ. Γεωργίου Καλυβίων, στην περιοχή «Νησί», υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα, με τους πρώτους κατοίκους να εγκαθίστανται εκεί κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, όμως οι φοβερές πλημμύρες του Αχελώου το 1962, άλλαξαν τη ροή των πραγμάτων…  

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Οι γέφυρες του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Κατά το μήκος του Αχελώου ποταμού έχουν κατασκευαστεί τα παλαιότερα χρόνια πετρόχτιστα γεφύρια, που χαρακτηρίζονται από την καλαισθησία τους και την εναρμόνισή τους με το φυσικό περιβάλλον, αλλά και σύγχρονες γέφυρες που ενώνουν περιοχές και διευκολύνουν τις συγκοινωνίες και τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE