Ο ξεχασμένος οικισμός στο «Νησί»…

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Τα λιγοστά παλιά σπίτια που έχουν απομείνει να στέκουν όρθια ακόμη, μαρτυρούν ότι κοντά στον σημερινό οικισμό Αγ. Γεωργίου Καλυβίων, στην περιοχή «Νησί», υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα, με τους πρώτους κατοίκους να εγκαθίστανται εκεί κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, όμως οι φοβερές πλημμύρες του Αχελώου το 1962, άλλαξαν τη ροή των πραγμάτων…  

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Οι γέφυρες του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Κατά το μήκος του Αχελώου ποταμού έχουν κατασκευαστεί τα παλαιότερα χρόνια πετρόχτιστα γεφύρια, που χαρακτηρίζονται από την καλαισθησία τους και την εναρμόνισή τους με το φυσικό περιβάλλον, αλλά και σύγχρονες γέφυρες που ενώνουν περιοχές και διευκολύνουν τις συγκοινωνίες και τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

«Παπαστράτεια» Λήξη των 9ων «Εορτών της Ανοίξεως και Αγώνων»

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Του Λευτέρη Τηλιγάδα - Αρχείον Αγρινίου

24 Μαΐου 1970: Τα «Παπαστράτεια – Εορτές ανοίξεως και Αγώνες», όπως ήταν ολόκληρος ο τίτλος τους, υπήρξε για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή ο πιο ολοκληρωμένος πολιτιστικός θεσμός που έχει να παρουσιάσει η τοπική ιστορία της πόλης του Αγρινίου.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Ο παλιός σταθμός του τραίνου στην Σταμνά

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Σιδηρόδρομοι Βορειο-Δυτικής Ελλάδας (ΣΒΔΕ)

Έτος 1882, ο χαρισματικός Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός Χαρίλαος Τρικούπης, αποφασίζει τη δημιουργία σιδηροδρόμου σε όλη τη χώρα, γνωρίζοντας πως αυτό είναι κύριος παράγοντας και προϋπόθεση ανάπτυξης.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Η προσφορά του Α/Τ Ακαρνανικών του ΟΤΕ στις επικοινωνίες

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο συμπατριώτης μας Γιάννης Γιαννακόπουλος μας θυμίζει την προσφορά των τεχνικών του ΟΤΕ αλλά και των αντίστοιχων της ΕΡΤ στην μετάδοση πριν μερικά χρόνια των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τον Α/Τ Ακαρνανικών του ΟΤΕ.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE