Η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων & Σταμνάς, σε μουσικές εκδηλώσεις

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Η Χορωδία Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» σε σύμπραξη με τη Χορωδία Γυναικών Σταμνάς «Αγία Αγάθη» προετοιμάζονται για δυο σημαντικές εμφανίσεις, σε εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 26 και 28 Αυγούστου, στην Ματαράγκα Μακρυνείας και στον Γαλατά Μεσολογγίου.

Αρχικά, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί παράσταση στην Κοινότητα Ματαράγκας από Χορευτικά Τμήματα ξένων χωρών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας και την μουσική σύμπραξη των Γυναικείων Χορωδιών Καλυβίων και Σταμνάς.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στην άνω πλατεία Γαλατά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο: «Από τη Μικρά Ασία στον Γαλατά» όπου συμμετέχουν: Η Χορευτική Ομάδα Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά«Αρμονία» και συμπράττουν μουσικά συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, οι Χορωδίες Γυναικών «Αγία Αγάθη» Σταμνάς & Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» με Χοράρχη τον κ. Νικόλαο Στρατόπουλο.

Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά, με την ευγενική χορηγία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. προσπαθεί να ¨γεφυρώσει¨ την Μικρά Ασία με τον Γαλατά.

Μετά από 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή το αφιέρωμα αυτό θα ¨φωτίσει¨ για πρώτη φορά γνωστές και άγνωστες πτυχές των προσφύγων που έφθασαν στην Ελλάδα και όσων εγκαταστάθηκαν στο Γαλατά Μεσολογγίου.