Η οικογένεια Κ. Σαγάνα στο Μουσείο της Mercedes-Benz

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Μια φανταστική εμπειρία αποτέλεσε για το ζευγάρι συμπατριωτών μας, Κώστα Σαγάνα και Εύα Ατζαμίδου, η πρόσφατη επίσκεψή τους στο Μουσείο της ¨Μερσεντές¨ (Mercedes-Benz) στην Στουτγάρδη της Γερμανίας το οποίο διαθέτει εκθέματα ιστορίας 132 ετών από τον χώρο του αυτοκινήτου.

Ο Κώστας Σαγάνας, από τον Πλάτανο Καλυβίων, ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη Ριθχάιμ – Γουιλχάιμ (Rietheim-Weilheim) και μαζί με την οικογένειά του επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο διάσημο Μουσείο.

Όλη η ιστορία του αυτοκινήτου και της συγκεκριμένης πασίγνωστης μάρκας, παρουσιάζονται με εντυπωσιακό τρόπο στους 8 ορόφους του πολυτελούς κτιρίου, ώστε οι επισκέπτες να δουν όλα τα απίθανα εκθέματα που μαγνητίζουν ακόμα και ανθρώπους που δεν «έλκονται» τόσο πολύ από τον κόσμο της αυτοκίνησης.

Το Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη γιορτάζει το αυτοκίνητο που εφευρέθηκε από τον Carl Benz το 1886: αφηγείται την ιστορία του Benz και του αυτοκινήτου και ζωντανεύει και τα δύο, τοποθετώντας τα στο πλαίσιο της τεχνολογίας, της καθημερινής ζωής, της κοινωνικής ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού. Περισσότερα από 160 οχήματα όλων των τύπων είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές στο μουσείο. Στην έκθεση περιλαμβάνονται μερικά από τα παλαιότερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ μέχρι θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και φουτουριστικά ερευνητικά οχήματα.

Όπως μας ανέφερε η Εύα Ατζαμίδου, η περιήγηση στο Μουσείο, κράτησε αρκετή ώρα, το εισιτήριο δεν ήταν ακριβό, ενώ με ένα ειδικό μηχάνημα, σαν κινητό, άκουγαν την ιστορία για τα εκθέματα και τα οχήματα, από τα πιο παλιά έως τα πιο σύγχρονα... 

«Τα παιδιά μας πραγματικά ενθουσιάστηκαν και το χάρηκαν πολύ. Ήταν για όλους μας κάτι το ιδιαίτερο και ξεχωριστό και με την πρώτη ευκαιρία θα το ξαναεπισκεφθούμε!!!»

Επιμέλεια: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Mercedes-Benz:

https://www.mercedes-benz.com/de/art-and-culture/mercedes-benz-museum/