Ξεχωρίζει με το μουσικό ταλέντο και την μελωδική της φωνή, η Στέλλα Ν. Περεπή

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Η συμπατριώτισά μας Στέλλα Ν. Περεπή είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όμως η μεγάλη της αγάπη είναι το τραγούδι, το ταλέντο και η μελωδική φωνή της ξεχωρίζουν, ενώ οι εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές και μαγαζιά της Ηπειρώτικης πρωτεύουσας, έχουν ήδη την ένθερμη υποστήριξη και αποδοχή του κοινού!

Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Αγρίνιο, όμως η καταγωγή της είναι και από τα Καλύβια, γονείς της είναι ο Νίκος Λ. Περεπής και η Κατερίνα Ντέμου –Περεπή, ενώ ο αδερφός της Λεωνίδας είναι πτυχιούχος Γεωπόνος, αλλά και ένας θαυμάσιος μουσικός – τραγουδοποιός!

Η ίδια η Στέλλα Περεπή είναι αρκετά ώριμη και "προσγειωμένη" στην πραγματικότητα, όμως θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της στη μουσική και το τραγούδι και να ζήσει το όνειρό της όσο περισσότερο μπορεί, αφού η ζωή και το μέλλον της ανήκουν!

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε:

1) Στέλλα παράλληλα με τις σπουδές σου ασχολείσαι και με το τραγούδι. Πως αποφάσισες να εμφανίζεσαι στα μαγαζιά και σε μουσικές συναυλίες;

Παράλληλα με τις σπουδές μου ασχολούμαι και με το τραγούδι, καθώς με την είσοδο μου στο Πανεπιστήμιο άνοιξαν πολλές «πόρτες» γενικότερα. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κάνω κάτι τέτοιο μόνη μου, σε μια πόλη που δεν με ήξερε κανένας, καθώς λατρεύω τους ανθρώπους που είναι αυτοδημιούργητοι και αποζητούν το κάτι παραπάνω και εκτός της πόλης τους.

Αποφάσισα να αρχίσω να εμφανίζομαι σε μαγαζιά των Ιωαννίνων όπου και σπουδάζω στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου και βρίσκομαι στο 2ο έτος των σπουδών μου, αρχικώς λόγω της μεγάλης μου αγάπης για την μουσική, καθώς επίσης και λόγω της παρότρυνσης των φίλων μου. Για μένα η μουσική είναι πηγή ζωής, ενέργειας, καθώς επίσης τρόπος έκφρασης και μεταφοράς συναισθημάτων!

2) Πως ανακάλυψες την έφεσή σου στο τραγούδι, ήταν κάτι που το είχες από μικρή ηλικία ή μεγαλώνοντας θέλησες να ασχοληθείς με αυτό;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, με θυμάμαι να τραγουδάω. Το μουσικό μου ταλέντο το ανακάλυψα στην πορεία, μεγαλώνοντας σιγά - σιγά συμμετείχα σε κάθε σχολική εορτή και ήμουν πάντα το παιδί που το ρωτούσαν οι δάσκαλοι της μουσικής αν πηγαίνω Ωδείο.

3) Η άποψη των γονιών σου ποια είναι; Οι συμφοιτητές σου πως εκφράστηκαν όταν σε άκουσαν να τραγουδάς;

Οι γονείς μου γνώριζαν από πάντα ότι λατρεύω το τραγούδι και οι ίδιοι είναι πολύ υποστηρικτηκοί και χαρούμενοι με όλο αυτό, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά τους «ό,τι κάνει το παιδί μας ευτυχισμένο κάνει και εμάς».

Οι συμφοιτητές μου είναι ενθουσιασμένοι με όλο αυτό, καθώς επίσης μαζί με τους γονείς μου αποτελούν τους πιο θερμούς μου υποστηρικτές -θαυμαστές. Είναι εκεί σε κάθε μου live και όλοι μαζί περνάμε υπέροχες μουσικές στιγμές.

4) Έχεις κάνει κάποιες σπουδές στη μουσική γενικά και ειδικά στο τραγούδι; Έχεις μιλήσεις με κάποιους ειδικούς προκειμένου να βοηθηθείς να εξελιχθείς περισσότερο;

Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια μουσικοκινητικής, καθώς έχω παραδώσει και μαθήματα μουσικοκινητικής στον Μουσικό Σύλλογο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «ΜΟΥ.ΣΥ.ΠΙ», όπου και είμαι ενεργό μέλος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όπου και βρίσκομαι στα Ιωάννινα.

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής θεωρίας, αλλά όσον αφορά το τραγούδι ειδικότερα δεν έχω κάνει κάποιες σπουδές, αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα φωνητικης και ορθοφωνίας, ώστε να εξελιχθώ όσο το δυνατόν περισσότερο.

5) Στο Πανεπιστήμιο φαντάζομαι ότι υπάρχουν ομάδες φοιτητών που έχουν μουσικά σχήματα. Έχεις συνεργαστεί με κάποιο συγκρότημα;

Ουσιαστικά η ενασχόληση μου με το τραγούδι ξεκίνησε στον «ΜΟΥ.ΣΥ.ΠΙ», όπου και πήγαινε πιο επαγγελματικά, καθώς είναι μια ομάδα φοιτητών που τους ενώνει η μουσική ανεξαρτήτως είδους. Εντός του χώρου του Πανεπιστημίου διαθέτουμε στούντιο και πλήρη εξοπλισμό, τόσο για πρόβες, όσο και για ηχογραφήσεις. Συνεργάστηκα με το μουσικό συγκρότημα "Μαύρα Μεσάνυχτα" με το οποίο παίζαμε λαϊκά τραγούδια στο καλοκαιρινό Festival του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων MUSES II CAMPUS EVENT, καθώς επίσης έχω συνεργαστεί και με το σχήμα "Stema" στο Skywalker Festival, στη Λιμνοπούλα Ιωαννίνων, στη θέση της βασικής φωνής.

6) Τι είδους τραγούδια σου αρέσουν και τι περιλαμβάνει το ρεπερτόριό σου όταν τραγουδάς στα μαγαζιά της πόλης;

Τα τραγούδια που λατρεύω να λέω είναι κυρίως τα λαϊκά, γιατί πέραν της μελωδίας αυτών των τραγουδίων, που μας εκπέμπουν μια νοσταλγία και μια συναισθηματική φόρτιση (ωραία όμως), οι στίχοι τους είναι βγαλμένοι από τη ζωή, καθώς μιλούν για τον λαϊκό, τον απλό, καθημερινό άνθρωπο, για την αγάπη, τον έρωτα, τον πόνο κ.ά. ποιος λοιπόν δεν έχει ταυτιστεί με κάτι τέτοιο;

7) Σε ποια μαγαζιά εμφανίζεσαι στα Γιάννενα; Είναι φοιτητικά στέκια ή έρχονται και θαμώνες από την περιοχή;

Στα μαγαζιά της πόλης των Ιωαννίνων όπου εμφανίζομαι, το είδος ποικίλλει… Τα δύο μαγαζιά όπου εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή είναι τα "Τέλια Live", όπου το πρόγραμμά μας ειναι λαϊκό, έντεχνο - παραδοσιακό, ρεμπέτικο και το "Δώδεκα" cafe-bar, όπου το πρόγραμμά μας είναι λαϊκό-pop. Και τα δύο μαγαζιά είναι και φοιτητικά στέκια, αλλά έχουν και τους δικούς τους θαμώνες από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

8) Έχεις κάνει και κάποιες εμφανίσεις σε συναυλίες. Τι ετοιμάζεις με τη μπάντα σου για το επόμενο διάστημα;

Τον Μάϊο έρχεται για μια ακόμη χρονιά, το γνωστό για την φοιτητική κοινότητα, MUSES III CAMPUS EVENT, όπου και θα συμμετέχω για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με το ίδιο σχήμα και θα πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

9) Με τη μουσική και το τραγούδι ασχολείται και ο αδερφός σου ο Λεωνίδας. Τι σου έχει πει, τι συμβουλές σου έχει δώσει και αν έχετε τραγουδήσει ντουέτο μαζί;

Ο αδελφός μου ο Λεωνίδας από την πρώτη στιγμή υπήρξε αρωγός μου, καθώς από μαθήτρια μου έλεγε όταν πήγαινα σε δικά του live, «έλα να πεις και εσύ ένα τραγούδι…», για να παίρνω θάρρος. Οι συμβουλές που μου έχει δώσει είναι να είμαι πάντα καλά προετοιμασμένη πριν από κάθε μου live, να είμαι ταπεινή και να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ!

Μαζί έχουμε τραγουδήσει αρκετές φορές σε μαγαζιά του Αγρινίου και των Ιωαννίνων και έχουμε κάνει και αρκετά cover πολύ γνωστών τραγουδιών, σύνθεση κιθάρα - φωνή, καθώς επίσης ο ίδιος όπως και εγώ, γράφουμε και τα δικά μας τραγούδια.

10) Φαντάζομαι θα τελειώσεις τις σπουδές σου και θα αναζητήσεις μια εργασία προφανώς πάνω στο αντικείμενό σου. Με το τραγούδι τι σκέφτεσαι να κάνεις; Θα ήθελες να συνεχίσεις σε πιο επαγγελματική βάση ή ακόμη είναι νωρίς για πάρεις τις αποφάσεις σου;

Σαφέστατα λατρεύω την επιστήμη μου και θα ήθελα πάρα πολύ τελειώνοντας τις σπουδές μου να ασχοληθώ με το αντικείμενό μου, καθώς επίσης στο μέλλον θα ήθελα να συνεισφέρω και σαν εθελόντρια καθηγήτρια αν μου δωθεί η ευκαιρία. Είμαι ένας νέος άνθρωπος και κατά την γνώμη μου, το να θέλω να κάνω στην ζωή μου μόνο ένα πράγμα για εμένα είναι λίγο, αν υπάρχει θέληση όλα συνδιάζονται. Θα ήθελα να ασχοληθώ και με το τραγούδι επαγγελματικά, καθώς το να κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα για μένα είναι ευλογία!

Στέλλα Περεπή σου ευχόμαστε ολόψυχα, καλό πτυχίο και να επιτύχεις τους μελλοντικούς σου στόχους!

Επιμέλεια συνέντευξης: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος