Οι εργασίες βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Καλυβίων

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Στο τελικό στάδιο των εργασιών έχουν μπει τα συνεργεία που πραγματοποιούν το έργο που αφορά στην αντικατάσταση ή και επέκταση, αλλά και έλεγχο ροών, τμημάτων του δικτύου διανομής, στην περιοχή Καλυβίων και σε άλλες επιλεγμένες περιοχές του τομέα αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Αυτές τις μέρες οι εργασίες διεξάγονται στο ύψος του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων και σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή, στο συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνουν:

Το τμήμα v: Είναι τμήμα δικτύου στην Τ.Κ. Καλυβίων (Δ.Ε. Αγρινίου), νότια του χωριού και ανατολικά (Επαρχιακή Οδός), συνολικού μήκους 2580 μ. Σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή το δίκτυο θα εκκινεί με δικλίδα DN100 (έλεγχος με βανοφρεάτιο τύπου “καμπάνα”) 40 m δυτικά του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων και θα εκτείνεται επί της επαρχιακής οδού Καλυβίων – Πλατάνου στη νότια πλευρά αυτής. Στο ύψος του σχολείου θα εκτείνεται βόρεια για 70 μ. και νότια (επί της περιμετρικής οδού Καλυβίων) για 660 μ. Το πέρας του δικτύου θα λάβει χώρα μετά από διαδρομή 1850 m από την εκκίνηση, με απόληξη σε δικλίδα DN100. Στο μέσον της διαδρομής θα τοποθετηθεί ομοαξονική δικλίδα απομόνωσης DN100. Ο αγωγός θα είναι από σωλήνες / κουλούρες HDPE διατομής Ø110 mm αντοχής 16 atm οι οποίες θα συγκολλούνται μεταξύ τους με αυτογενή συγκόλληση με χρήση ηλεκτρομουφών. Όπου χρειάζεται θα γίνεται χρήση γωνιών ΡΕ 90ο, 45ο ή 35ο. Κατά την πορεία του αγωγού θα κατασκευαστούν σε όλες τις κάθετες διελεύσεις (συναρμογές οδών) αναμονές “T” διατομής Ø110mm (με “Τ”) εκτεταμένες αμφίπλευρα έως τα ερείσματα της οδού (ήτοι εκτός καταστρώματος), οι οποίες και θα συνδεθούν με τους υπάρχοντες αγωγούς στα σημεία που θα υποδειχτούν από την ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Ο γενικός τίτλος του έργου είναι:«Κατασκευή αγωγών και διατάξεων ελέγχου και μετρήσεων διαρροών δικτύων ύδρευσης» με το συνολικό μήκος κατασκευής αγωγών από Δοκίμι έως οικισμό Πλατάνου και δυτικά προς Καλύβια, να είναι 6.480 μ.

Το γενικό έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης, εντός Αγρινίου αλλά και δημοτικών διαμερισμάτων, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”.