Η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά - Χριστοδουλίδη στο Μουσείο Παραμυθιού Κύπρου

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Στο Μουσείο Παραμυθιού Κύπρου η Πρώτη Κυρία της Δημοκρατίας κα Φιλίππα Καρσερά - Χριστοδουλίδη , διάβασε στα παιδιά, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, το παραμύθι της Παγκύπριας Σχολής Γονέων «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου». Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Μουσείου, είναι η συμπατριώτισσά μας Βίκυ Μπαλωμένου, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου.

Η σχετική ανακοίνωση του μουσείου αναφέρει:

«Σήμερα είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο Μουσείο Παραμυθιού (Fairytale Museum of Cyprus) την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη , η οποία διάβασε στα παιδιά, το παραμύθι της Παγκύπριας Σχολής Γονέων «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου». Την Πρώτη Κυρία της Δημοκρατίας  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μαθητές της Γ’ Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου και ομάδα παιδιών της Σχολής Κωφών, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους.

Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα, διοργανώθηκε από την Παγκύπρια Σχολή Γονέων με τη συμβολή της Πρώτης Κυρίας και είχε ως στόχο την ενδυνάμωση δημιουργικών και κριτικά σκεπτόμενων μαθητών και μαθητριών, σε θέματα δημιουργικής, υπεύθυνης και ασφαλούς αξιοποίησης του Διαδικτύου».

Το Μουσείο Παραμυθιού στεγάζεται σε ένα αρχοντικό στην παλιά πόλη της Λευκωσίας και προσκαλεί μικρούς μεγάλους στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Δείτε την ανάγνωση παραμυθιού από την Πρώτη Κυρία της Δημοκρατίας σε παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης στο Μουσείο Παραμυθιού!

https://www.facebook.com/mouseioparamithiou/videos/1141938286797341