Έργα του Νίκου Αναγνωστόπουλου, σε εικαστική έκθεση στην Ηλιούπολη

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ο συμπατριώτης μας Νίκος Αθ. Αναγνωστόπουλος, συμμετέχει με έργα του στην ομαδική έκθεση Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Αγιογραφίας και Καλλιτεχνικών κατασκευών που φιλοξενείται μέχρι τις 30 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, του Δήμου Ηλιούπολης.

Την έκθεση διοργανώνει ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο Απελλής" υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης. Ο Σύλλογος "Ο Απελλής" από το 1985 που ιδρύθηκε έγινε ένα φυτώριο εικαστικών τεχνών και πολιτισμού για όλο τον Κόσμο που πιστεύει την τέχνη ως μεγάλη πολιτισμική αξία. Με συχνές ομαδικές εκθέσεις, με διαλέξεις και εκδηλώσεις σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού, έχει κάνει ζωηρή την παρουσία του στα Ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Νίκος Αθ. Αναγνωστόπουλος με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του με την συρματογλυπτική, μια τέχνη που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον κόσμο αν σκεφτεί κανείς ότι τα άτομα που ξέρουν να την εξασκούν παγκοσμίως είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

Τα έργα του είναι κατασκευασμένα από πολλά μέτρα σύρματος αλουμινίου ή χαλκού και το καθένα από αυτά είναι μοναδικό χειροποίητο στοιχείο. Φτιάχνει αντικείμενα που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση σε όσους τα αντικρίσουν. Για να δημιουργηθεί ένα μόνο γλυπτό θέλει πολύ χρόνο, λεπτομέρεια και φυσικά πολύ φαντασία. Φαίνεται ότι ο Νίκος διαθέτει όλα τα παραπάνω, συν την απαραίτητη υπομονή, αφού οι καλλιτεχνικές του δημιουργίες το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο!

Ευχόμαστε στο Νίκο Αναγνωστόπουλο να είναι δημιουργικός και να έχει πάντα επιτυχίες!