Δωρεά βιβλίων προς το Γυμνάσιο Καλυβίων

Παρασκευή 19  Μαΐου 2021

Δωρεά βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Καλυβίων Αγρινίου, έγινε αυτές τις μέρες από τον συγχωριανό μας εκπαιδευτικό, Γιώργο Αν. Πανταζόπουλο, ο οποίος τα παρέδωσε προκειμένου να είναι στη διάθεση, των εκπαιδευτικών και των μαθητών του χωριού μας, για μελέτη και μαθησιακή έρευνα.

Τη συγκεκριμένη δωρεά αποδέχτηκε με χαρά ο Γυμνασιάρχης κ. Ευστάθιος Πίτσας, ενώ την παραλαβή των 20 τόμων της εγκυκλοπαίδειας «Δομή» και της τετράτομης έκδοσης «Ζήστε υγιεινά» έκαναν η κα Μήτση Καραπάνου, Καθηγήτρια Γαλλικών και η κα Αθανασία Παπαπαναγιώτου, Καθηγήτρια Φιλόλογος, οι οποίες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για αυτή την προσφορά προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Καλυβίων που οργανώθηκε πριν 5 χρόνια από τον νυν Γυμνασιάρχη κ. Ε.Πίτσα και οι προθήκες της κατασκευάστηκαν από τον πρώην καθηγητή Ηλ. Γουργολίτσα, διαθέτει πλήθος βιβλίων, φιλολογικών, επιστημονικών και γενικών γνώσεων, ενώ θα λέγαμε ότι, λειτουργεί ως ένα μοναδικό "όχημα" μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από την οποία προωθείται η τόσο αναγκαία υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού, που παραγνωρίζονται στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε…