Εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο, για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων».

Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, Θεόδωρο Σεϊτανίδη,τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νιας «Δ.Ψαθάς» Δ. Σιδηρόπουλο , την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτ/νιας, Α. Γκούρλια, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πραμαντιωτών Β. Στάμο και εκπροσώπους συλλόγων.

Παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ν. Καζαντζής, οι Αντιδήμαρχοι,  Κ. Καλαντζής, Θ. Γρίβας, Μ. Παπαγεωργίου, Β. Φωτάκης, Π. Μαρνέζος, Σ. Κολοβός και Κ. Ζώης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Ι.Φαρμάκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» Π. Καψάλης, ο αντιπρ. της Κοινότητας Γ. Σταύρου και δημοτικοί σύμβουλοι.

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη εκατοντάδων  χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού. Δεν ξεχνούμε τις ψυχές που ζητούν δικαίωση. Η καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι μια πράξη τιμής», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.