Με επιτυχία η Έκθεση ζωγραφικής της Χρυσούλας Φούκα –Ζαπαντιώτη

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση φιλότεχνων, ολοκληρώθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Διάθεση» της συμπατριώτισσά μας Χρυσούλας Φούκα –Ζαπαντιώτη, που παρουσιάστηκε στις αρχές Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Imperial» στο Αγρίνιο.

Την βραδιά των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο Αγρίνιο, η Χρυσούλα Φούκα –Ζαπαντιώτη ανέφερε στον χαιρετισμό της τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και τιμή που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ στα εγκαίνια της έκθεσής μου… Αρχικά να σας αναφέρω ότι, ξεκίνησα να ζωγραφίζω στον ελεύθερο χρόνο μου… Στην πορεία όμως, οι πινελιές, τα χρώματα, γίνονταν συναισθήματα, εικόνες, σκέψεις, που αποτυπώνονταν στον καμβά. Δεν έχω διδαχθεί κάποια τεχνική, ασχολήθηκα περισσότερο ¨πειραματιζόμενη¨ με βάση την φαντασία μου. Για μένα η ζωγραφική είναι ένα πολύχρωμο ταξίδι, μια διέξοδος, μια μετάβαση σε έναν κόσμο όπου οι δείκτες του ρολογιού έχουν σταματήσει. Σας ευχαριστώ που με την αποψινή παρουσία σας μοιράζεστε μαζί μου αυτό το μαγικό ταξίδι!».

Η Χρυσούλα Φούκα - Ζαπαντιώτη, ζει μόνιμα στα Καλύβια, ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την ζωγραφική και παρά το γεγονός ότι είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, τα εικαστικά της έργα εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, ενώ επιτυγχάνει μια χαρακτηριστική αμεσότητα που αγγίζει τα πιο ευαίσθητα σημεία της ψυχής.

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κα Αικατερίνη Λιβιτσάνου-Ντάνου, έγραψε χαρακτηριστικά για την καλλιτέχνη:

«Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τους μαθητές σου να δημιουργούν! Επισκέφτηκα την έκθεση ζωγραφικής της Χρυσούλας Ζαπαντιώτη -Φούκα και εντυπωσιάστηκα! Της εύχομαι να συνεχίσει να εμπνέεται και να δημιουργεί, εξωτερικεύοντας τον ψυχικό της κόσμο. Καλή συνέχεια αγαπημένη μου!»

Τον χώρο της έκθεσης με τις ζωγραφικές δημιουργίες τον επισκέφθηκαν οι: Ο βουλευτής Αιτ/νίας, Μάριος Σαλμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, οι υποψήφιοι βουλευτές Χριστίνα Σταρακά και Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο Tεχνικός Διευθυντής του Παναιτωλικού, Μάκης Χ. Μπελεβώνης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος & Βοηθός Περιφερειάρχη, Αμαλία Βούλγαρη– Πολονύφη, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αγγελική Ρούση- Ντζιμάνη, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Κωνσταντίνος Ζώης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, η Παιδαγωγός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ευτυχία Πατσιαλού, καθώς επίσης αγαπημένα συγγενικά της πρόσωπα και φίλοι.

Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο καλλιτεχνικό της έργο και επίτευξη προσωπικών στόχων και ονείρων!