«Ο Άλλος Χατζόπουλος» - Ανοιχτή συζήτηση στους ¨Διόσκουρους¨ (8/1)

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Ανοιχτή συζήτηση με τίτλο, «ο Άλλος Χατζόπουλος – Η προσωπικότητα και το έργο του μέσα από την εποχή – Δημόσιο χρέος, Ελληνοτουρκικός πόλεμος, Λαϊκός Πολιτισμός» διοργανώνει την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023,  στις 19.30 μ.μ. τo café ¨Διόσκουροι¨ (α΄ πάροδος Μεσολογγίου 1) στο Αγρίνιο.

Εισηγητές στη συζήτηση θα είναι οι:

Σπύρος Μαρκέτος – Ιστορικός Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Παναγιώτης Κατσούλης – Εκπαιδευτικός, πρ. Δήμαρχος Μεσολογγίου

Ηλίας – Λίνος Υφαντής – Διδάκτωρ διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας

Θύμιος Κόσσυφας – Ραδιοφωνικός παραγωγός, πολιτισμολόγος.

Η διεύθυνση του café Διόσκουροι, αναφέρει:

Φίλες και φίλοι, την Κυριακή 8 Γενάρη δεν τραγουδάμε στους ¨Διόσκουρους¨.  Συζητούμε.

Για μια πατριαρχική μορφή του Ελληνικού Σοσιαλισμού που συμπύκνωσε στην παρουσία και στο έργο του μια θυελλώδη περίοδο της Ιστορίας μας.

Για έναν διανοούμενο που μετέφερε στην πλάτη του τα ελληνικά γράμματα στον σύγχρονο κόσμο.

Για το πώς αλληλεπίδρασε το πρόσωπο με τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής του. Μια εποχή που ταλανίζεται από τη γεωπολιτική εργαλειοποίηση του Δημόσιου Χρέους, την επονείδιστη ήττα στον Ατυχή Πόλεμο του 1897 και σφραγίζεται από τους Δημοτικιστικούς αγώνες και τη γέννηση των σοσιαλιστικών ιδεών.

Στην παρουσία και στο έργο του Κωσταντίνου Χατζόπουλου συναντιόνται ιστορικές διεθνείς και εθνικές τάσεις που έπλασαν τη νεοελληνική ταυτότητα και διατηρούν έντονη επικαιρότητα στο σήμερα.

Τιμούμε, αναλύουμε, βγάζουμε συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο. Σας περιμένουμε όλους.