Επίσκεψη Ν. Φαρμάκη και Γ. Παπαναστασίου, στον Πλάτανο Καλυβίων

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη στον Πλάτανο Καλυβίων πραγματοποίησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων Αγρινίου, Δημήτρη Αναστασίου, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο έργο συντήρησης, αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης τμήματος μήκους 3 χλμ. της επαρχιακής οδού Αγρινίου -Καλυβίων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι εργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ξεκινούν από το Συσκευαστήριο Ακτινιδίων της ΕΑΣ Αγρινίου και καταλήγουν λίγο μετά τον οικισμό Πλατάνου Καλυβίων προς Καλύβια, αποτελούν μέρος συνολικής εργολαβίας για όλη την Αιτωλοακαρνανία, που υπογράφηκε στα μέσα Ιουλίου, συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ και αφορά στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων στους ασφαλτοτάπητες καθώς και σε άλλες, χωματουργικές και τεχνικές εργασίες, τοποθετήσεις σημάνσεων και αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων, καθαρισμούς και αποκαταστάσεις σε αποχετευτικά δίκτυα οδών, κλπ. Οι επεμβάσεις αφορούν κυρίως οδικά τμήματα, αρμοδιότητας συντήρησης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Φαρμάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε και στα έργα που ¨τρέχουν¨ αυτή την περίοδο στην περιοχή μας, όπως η χρηματοδότηση για έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, ο καθαρισμός του Δίμηκου ποταμού, έργο που ξεκινάει νότια του οικισμού Πλατάνου και φθάνει μέχρι την κτηματική περιφέρεια Αγγελοκάστρου, καθώς και η αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Καλυβίων – Γέφυρα Αχελώου (Μύλος Χαραλαμπάκη)

Στην σημερινή επίσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Γιάννος Φαρμάκης και Μίμης Σκορδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου, Δημήτρης Τζιώλης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλυβίων, Κώστας Ζαπαντιώτης, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες 2-3 ημέρες, ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.