Ο αγιασμός στο Γυμνάσιο Καλυβίων (φωτο)

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Γυμνάσιο Καλυβίων Αγρινίου πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος, παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Τον αγιασμό τέλεσε στον προαύλιο χώρο, ο πατήρ Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκπαιδευτικούς στο παιδαγωγικό και πνευματικό τους έργο, ενώ στους μαθητές ευχήθηκε αντίστοιχα καλές σχολικές επιδόσεις.

Ο Γυμνασιάρχης κ. Ευστάθιος Πίτσας, ευχήθηκε καλή εκπαιδευτική χρονιά και καλή πρόοδο με υγεία σε όλους, ενώ ενημέρωσε τους μαθητές για τα ισχύοντα μέτρα για τον covid-19 και για την προαιρετική χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Ανέφερε επίσης ότι, χωρίς να γνωρίζει το λόγο δεν καταβλήθηκε από τον προϋπολογισμό του δήμου Αγρινίου που προβλέπεται για τα σχολεία, η δόση για την οικονομική ενίσχυση του Γυμνασίου Καλυβίων, τόνισε όμως ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι φετινές λειτουργικές δαπάνες. Η διεύθυνση του σχολείου, ανέφερε χαρακτηριστικά, θα φροντίσει να προμηθευθεί πετρέλαιο θέρμανσης για τον χειμώνα, παρά τις δυσκολίες και την ενεργειακή κρίση που έχει ενσκήψει.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, επίσης, ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά και τόνισε ότι η Κοινότητα Καλυβίων θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο του σχολείου.

Μετά τη λήξη της τελετής του αγιασμού διανεμήθηκαν στους μαθητές, τα βιβλία της φετινής χρονιάς.