Στο Φεστιβάλ της UNESCO, η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων και Σταμνάς

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων "Άγιος Νικόλαος" και η Χορωδία Γυναικών Σταμνάς "Αγία Αγάθη", εκπροσωπώντας άτυπα και την Αιτωλοακαρνανία, παρέστησαν σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στο 4ο Φεστιβάλ των 5 Ηπείρων που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, στο Άλσος Βεΐκου, στην Αθήνα.

Η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων "Άγιος Νικόλαος", σε σύμπραξη με την Χορωδία γυναικών Σταμνάς "Αγία Αγάθη" και Χοράρχη τον κ. Νικόλαο Στρατόπουλο, παρουσίασαν στο κοινό παραδοσιακά τραγούδια, ενώ νωρίτερα τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς & Νήσων, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

Τα μέλη των Χορωδιών ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Μαρωνίτη, καθώς και την υπεύθυνη Πολιτισμού κα Θωμαή Δροσάτου, για την τιμητική πρόσκληση ώστε να παρευρεθούν στο Φεστιβάλ, σε ένα ξεχωριστό και σημαντικό πολιτιστικό γεγονός!

Να αναφέρουμε ότι, το Φεστιβάλ των 5 Ηπείρων, στο Άλσος Βείκου του δήμου Γαλατσίου Αττικής, με σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις που προωθούν τον πολιτιστικό τουρισμό και τον τουρισμό κινήτρων στη χώρα μας, διαρκεί από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022 και αποτελεί έναν θεσμό που κάθε χρόνο ¨ταξιδεύει¨ σε ήθη, έθιμα, παραδόσεις, χρώματα, ήχους, γεύσεις και κουλτούρες των χωρών όλου του κόσμου.

Ειδικότερα το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού των 5 Ηπείρων περιλαμβάνει:

67 χώρες από τις 5 ηπείρους, International Food Festival – γευσιγνωσία από 15 χώρες του κόσμου, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από 29 χώρες του κόσμου, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από 29 περιοχές της Ελλάδας, 2 συναυλίες «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» & «Τα σμυρνέικα τραγούδια» καθώς επίσης και Διεθνή Έκθεση Εικαστικών (με συμμετοχή 57 χωρών του κόσμου). 

Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ παρουσιάζουν κάποιο πολιτιστικό δρώμενο, χορό, μουσική ή θεατρικό που αντιπροσωπεύει τη χώρα τους, τον πολιτισμό τους. Θα παρουσιάζουν επίσης παραδοσιακά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης και θα κερνούν παραδοσιακό φαγητό της χώρας τους, με σκοπό να ενημερώσουν για τον πολιτισμό και την ιστορία τους, στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών των λαών.