Σε εκδήλωση στην Ματαράγκα, συμμετείχε η Χορωδία Καλυβίων & Σταμνάς

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων & Σταμνάς συμμετείχε σήμερα σε εκδήλωση στην Ματαράγκα Μακρυνείας που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 100 Χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και ενταγμένη στις φετινές εκδηλώσεις με τίτλο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2022» που διοργανώνει ο τοπικός Προοδευτικός Σύλλογος Ματαράγκας.

Αρχικά, έγινε ομιλία από την Πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου, πρεσβυτέρα Καλλιόπη Μπανάκα -Σαλάππα για την ιστορική επέτειο και τις Αλησμόνητες Πατρίδες, ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών στολών και δόθηκαν αναμνηστικά στα μέλη της Χορωδίας.

Στη συνέχεια, υπό βροχή σχεδόν, η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων & Σταμνάς, υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Ν. Στρατόπουλου, παρουσίασε τα μικρασιάτικα τραγούδια «Από ξένο τόπο», «μια Σμυρνιά», «Στο παραθύρι», «Τι σε μέλει εσένανε», «Εμένα μου το είπανε» και το «Μενεξέδες και ζουμπούλια» και χειροκροτήθηκε με θέρμη από το κοινό.

Να αναφέρουμε ότι, νωρίτερα, τα μέλη της Χορωδίας Γυναικών ξεναγήθηκαν στο όμορφο Λαογραφικό Μουσείο της Ματαράγκας, με κειμήλια και αντικείμενα, που έχουν συγκεντρωθεί με πολύ αγάπη από την περιοχή και κουβαλούν πάνω τους πολύτιμες μνήμες από το παρελθόν.

Τέλος να σημειώσουμε ότι, λόγω της αποψινής έντονης βροχόπτωσης, δεν έγινε η παράσταση από Χορευτικά τμήματα ξένων χωρών που θα συμμετείχαν στο δεύτερο μέρος του προγράμματος.

Φωτογραφίες: Νίκος Λιόλιος, Μαρία Π. Ζαπαντιώτη