Ελληνική βραδιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αγρινίου

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Με τη ζεστή συμμετοχή του κοινού  πραγματοποιήθηκε χθες η Ελληνική βραδιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αγρινίου.

Ο «Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων»  με αφορμή τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή τιμητικά, άνοιξε την εκδήλωση  και ακολούθησαν το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και οι σύλλογοι: «Το Χοροστάσι», «Οι Ρίζες», «Οι Μερακλήδες», Παγκρήτιος, Αγραφιώτες Σαρακατσάνοι, Οι Ρουμελιώτες,  «Η Ρούμελη»,  «Ο Ζορμπάς», «Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, «Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς», Σύλλογος Σαρακατσάνων «Σταυραετοί των Αγράφων», «Τα Μανουσάκια».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου καλωσορίζοντας όλους τους χορευτές δήλωσε:«Με μεγάλη χαρά διοργανώνουμε ξανά το Φεστιβάλ  και ευχαριστούμε όλους τους υπέροχους χορευτές που συμμετέχουν και μας παρασύρουν  στο ρυθμό τους. Τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης μας αποδεικνύονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας και τους ευχαριστούμε για τη μοναδική βραδιά που μας χαρίζουν. Άλλωστε,  το Αγρίνιο έχει αποδείξει την αγάπη του για την λαϊκή παράδοση».

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεοφάνης Τσιάμης, ενώ στις εκδηλώσεις πολύτιμη βοήθεια η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαλέξης