Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας, στα Καλύβια

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τοπική Κοινότητα Καλυβίων η δράση ¨Δωρεάν Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας¨, που αφορά γυναίκες και διοργανώθηκε από το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κέντρο Κοινότητας και τις Δομές Αστέγων της Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Καλαντζής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ο ιερέας του χωριού μας π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος και αρκετές κυρίες που προσήλθαν στο Κοινοτικό κτίριο για τις ιατρικές εξετάσεις.

Η οστεοπόρωση είναι μια πάθηση που επηρεάζει τα οστά με αποτέλεσμα την πρόκληση καταγμάτων. Η νόσος αυτή προσβάλλει μεγάλο ποσοστό των γυναικών, κυρίως στην εμμηνόπαυση. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες στο πλαίσιο του ελέγχου κατά την εμμηνόπαυση πρέπει να εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν κινδυνεύουν να αναπτύξουν οστεοπόρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, τηλ: 26413-63539 & στο Κοινωνικό Ιατρείο, τηλ: 26410-33582.