Γιάννης Σπ. Γαλανόπουλος: Άσβεστη η αγάπη για την πατρίδα

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

«Η νοσταλγία και η αγάπη για την Ελλάδας μας όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στην ψυχή και την καρδιά του κάθε ομογενή…» μας λέει με συγκίνηση ο συμπατριώτης μας Γιάννης Σπ. Γαλανόπουλος, ο οποίος διαμένει μόνιμα στις Η.Π.Α. και αυτές τις μέρες επισκέφθηκε την ¨γενέθλια γη¨ τα Καλύβια Αγρινίου!

Πέρασαν σχεδόν 45 χρόνια, μας αφηγείται ο Γιάννης Γαλανόπουλος, όταν μετά την στρατιωτική θητεία μου, έφυγα για τα καράβια για να γυρίσω τις θάλασσες του κόσμου και τελικά η ¨μοίρα¨ μετά από λίγο καιρό, με οδήγησε στην Αμερική, στο Γιόρκ της Πενσυλβάνιας, όπου ασχολήθηκα με τα εστιατόρια, παντρεύτηκα, έκανα οικογένεια και απέκτησα τρεις γιους και τρία εγγονάκια… Ευτυχώς η ζωή μου φέρθηκε καλά και νοιώθω ότι, έστω και εκεί στην ξενιτιά, οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι.

Συνταξιούχος πλέον ο Γιάννης Σπ. Γαλανόπουλος, θέλει να χαρεί τα παιδιά και τα εγγόνια του, ζώντας στην Πολιτεία της Πενσυλβάνιας, όπου εκεί διαμένουν και άλλοι Καλυβιώτες, (οικογένειες Κακαζιώτη, Λαμνάτου) αλλά και αρκετοί Έλληνες, με τους οποίους συναντώνται συχνά και διατηρούν επαφές, ιδιαίτερα σε γιορτές και ομογενειακές εκδηλώσεις.

Με έντονα συναισθήματα ο Γιάννης και ο αδερφός του Τάκης, επισκέφθηκαν για μια ακόμη φορά τους τάφους τον γονιών τους, του κυρ Σπύρου και της κυρά Ελένης, στο κοιμητήριο του χωριού, εκεί στον παλιό Αη Νικόλα, για να ανάψουν το καντήλι και ένα κερί, στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων!

Βρίσκομαι από τον Αύγουστο στην Ελλάδα, μας λέει ο Γιάννης Σπ. Γαλανόπουλος, είδα τα αδέρφια μου, τους συγγενείς μου, το χωριό μου τα Καλύβια και όποτε μπορώ, κάθε δύο-τρια χρόνια, έρχομαι για ολιγοήμερες διακοπές. Φέτος πήγα στην όμορφη Λευκάδα, όπου συνάντησα και κάποιους φίλους… Δεν θέλω να κόψω τους δεσμούς με τις ρίζες μου και χαίρομαι όταν είμαι εδώ, κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα!

Σε λίγες μέρες ο Γιάννης (John) Γαλανόπουλος, αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως, όπως μας διαβεβαιώνει, πάλι μετά από λίγο καιρό θα ξαναεπισκεφθεί την ¨πρώτη¨ και μοναδική αγαπημένη του πατρίδα, πάλι θα ξανασυναντηθούμε, ήταν η αποχαιρετιστήρια επωδός του!

Ευχόμαστε στον ίδιο και την οικογένειά του, να είναι πάντα καλά και πάντα να ανταμώνουμε!