Έρχεται το "Riverview Festival" στο Ματσούκι Αγρινίου

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ο Ιούλιος έφτασε και μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για το Riverview Festival 2024. Στις 12 & 13 Ιουλίου στο καθιερωμένο πλέον σημείο στο Ματσούκι Αγρινίου, στην όχθη της τεχνητής λίμνης Στράτου του Αχελώου μας, θα λάβει χώρα ένα από τα πλέον αγαπημένα καλοκαιρινά δρώμενα για την πόλη μας.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους το οποίο θα περιλαμβάνει σεμινάρια, ξεναγήσεις, εκθέσεις, δραστηριότητες για παιδιά, ναυταθλητισμό και ποδηλατοδρομία, το Φεστιβάλ μας επιχειρεί να φέρει τους Αγρινιώτες και τους επισκέπτες του κοντά στο πιο ζωτικής σημασίας στοιχείο για τον άνθρωπο, το νερό.

Στην σκηνή του Riverview Festival 2024 θα βρεθούν όπως και πέρυσι ταλαντούχοι μαθητές και τα μουσικά σχήματα “ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ & INCO” και “SibeΜόρια με την Αρετή Κετιμέ”. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής που προκηρύξαμε μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας με θέμα τον κύκλο του νερού και τίτλο “ΥΔΩΡ ΤΟ ΖΩΝ”.

Επιδιώκοντας να συνδράμει στην γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας αλλά και της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, η Riverview Project εντάσσει δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις στα πλαίσια του Riverview Festival 2024 που αφορούν δωρεάν ξεναγήσεις στην Αρχαία Στράτο και την λίμνη Κρεμαστών με σκάφος.

Για την μετακίνησή σας από το Αγρίνιο προς τον χώρο του Φεστιβάλ, σας ενημερώνουμε ότι θα εκτελούνται δρομολόγια από το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου με σημείο εκκίνησης την αφετηρία Μακρυνείας στον παλαιό σταθμό τρένων και με το εξής πρόγραμμα :

Αγρίνιο – Ματσούκι: 18:00, 21:30

Ματσούκι – Αγρίνιο: 22:00, 1:00

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Παρασκευή 12/7

•18:00 – 20:30: Ναυταθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες για παιδιά από τις Παιδαγωγούς μας.

•20:30 – 21:30: Ενημερωτική εκδήλωση “Υγρότοποι ζωής” – Βράβευση μαθητών

Ομιλίες

1. Αθηνά Οικονόμου – Αμίλλη, Ομότιμη Καθηγήτρια Βιολογίας του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο “Υδάτινα Οικοσυστήματα” “Παρουσίαση ενός νέου εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON για την προστασία των Φυσικών Ευρωπαϊκών Λιμνών όπου ως λίμνη επίδειξης περιλαμβάνεται και η Τριχωνίδα”

2. Στυλιανός (Λίνος) Μπλέτσας, Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος

“Ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία και την ανάδειξη του Αχελώου και της Τριχωνίδας”

3. Ανδρέας Σκαρτσάρης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου

“Αγρίνιο, η πόλη του νερού και του πολιτισμού”

•21:30 – 22:30 : Συναυλία από Μαθητική Μπάντα

•22:30 : Συναυλία : Ηλίας Μπόγδανος & INCO

Στα πλαίσια της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί “Μουσικό Project” όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία μετά από κλήρωση να τραγουδήσουν στην σκηνή με τον Ηλία Μπόγδανο και να κερδίσουν εισιτήρια για το “Lake Party Trichonida” με τις “Μέλισσες”. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να λάβετε μέρος στην κλήρωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://riverviewproject.gr/event/tragoudo-me-ton-ilia/

 

Σάββατο 13/7

•18:00 – 20:30: Ναυταθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες για παιδιά από τις Παιδαγωγούς μας.

•19:00 – 20:30: Ποδηλατοβόλτα στη λίμνη Στράτου

Θα υπάρχουν διαθέσιμα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Αγρινίου για όσους δεν διαθέτουν κάποιο μέσο.

•20:30 – 21:30: MasterClass – Διαγωνισμός “Γλυκό κουταλιού – Τοπικές συνταγές”

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις παραδοσιακές συνταγές τους οι οποίες θα αξιολογηθούν από ειδική κριτική επιτροπή Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών. Οι 3 καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν τιμητικό έπαινο και δώρα. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί Master Class-Παρουσίαση από τον Chef Μπαλωμένο Ιωάννη, Αντιπρόεδρο Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) με θέμα “Γλυκό του κουταλιού πράσινης ελιάς Αγρινίου”.

•21:30 – 22:30: Συναυλία από Μαθητική Μπάντα

•22:30: Παραδοσιακή βραδιά: Αρετή Κετιμέ με την Δημοτική Ορχήστρα SibeΜόρια

Pop Up Events: Δωρεάν ξεναγήσεις

•Σάββατο 13/7 10:00:  Ξενάγηση στην Αρχαία Στράτο

Η ξενάγηση στην Αρχαία Στράτο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/7 στις 10:00 από δύο νεαρούς και ταλαντούχους ανθρώπους της Riverview Project, τον Σωτήριο Γρηγορόπουλο και την Πηνελόπη Χρύσανθου, οι οποίοι έχουν σχετική εμπειρία στον τομέα αυτό, μέσω της ενασχόλησής τους με την οργάνωση “OPEN HOUSE GREECE” και την “2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” αντίστοιχα.

•Κυριακή 14/7 11:00: Ξενάγηση στη Λίμνη Κρεμαστών με σκάφος από την Lake Tours

Η ξενάγηση στην λίμνη Κρεμαστών με σκάφος θα υλοποιηθεί την Κυριακή 14/7 στις 11:00 ξεκινώντας από τη γέφυρα Τατάρνας. Υπεύθυνος της δράσης θα είναι ο συνεργάτης της Riverview Project, Διδάκτωρ, Φιλόλογος και Συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων τοπικής ιστορίας, κ. Λίνος Υφαντής, ο οποίος πλέοντας μαζί μας στα νερά του Αχελώου θα μας ταξιδέψει στο χρόνο με την αφήγηση της ιστορικής αναδρομής της περιοχής.

 

Τις εκδηλώσεις στον χώρο του Φεστιβάλ θα συνοδεύουν οι εκθέσεις προϊόντων και μαθητικών έργων. Επίσης, θα υπάρχουν διαθέσιμα kayak για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις ναυταθλητικές δραστηριότητες αλλά για τον καλύτερο συντονισμό της συμμετοχής σας και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση, προτείνεται να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6948125496 ή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Σας προσκαλούμε στην νέα μας αυτή προσπάθεια για μια διαφορετική γνωριμία με τον τόπο μας και ευελπιστούμε με τη δική σας συμμετοχή, αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός!

Συνδιοργάνωση:

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Αγρινίου, Riverview Project Κοιν.Σ.Επ. Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου

Υποστήριξη:

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Ερυθρός Σταύρος, Ακτίνα Εθελοντισμού Δήμου Αγρινίου, Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Δήμος Αμφιλοχίας

Ραντεβού στον Αχελώο. Follow the river