Η οικογένεια των πελαργών, στα Καλύβια

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Πέντε πανέμορφα πελαργάκια, τα οποία απολαμβάνουν ανέμελα τη θαλπωρή και την φροντίδα των γονιών τους έχει αποκτήσει εδώ και λίγες εβδομάδες, το ζευγάρι πελαργών που έχει τη φωλιά του στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στα Καλύβια!

Οι πελαργοί προσέχουν και επιτηρούν τη φωλιά τους προκειμένου τα μικρά τους να μεγαλώσουν με ασφάλεια, ενώ η παρουσία των γονιών αποτρέπει τους “παρείσακτους” να πλησιάσουν τη φωλιά και πότε ο ένας πελαργός, πότε ο άλλος, πετούν συχνά πυκνά για να βρουν τροφή για τα μικρά τους.

Αν και δεν είναι σύνηθες, τα τελευταία χρόνια κάποιο λευκοί πελαργοί δεν μεταναστεύουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα στις ζεστές χώρες, αλλά προτιμούν να παραμένουν εδώ, στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων.

Πολλοί πελαργοί έχουν βρει σημεία με πλούσια τροφή κοντά σε χωράφια και αγρούς ή στον Αχελώο, αλλά κοντά και στην παραλίμνια περιοχή της Λυσιμαχίας, όπου βρίσκουν άφθονα ψάρια!

Τα πέντε πελαργάκια, περνώντας λίγος καιρός ακόμη, θα μπορούν με την καθοδήγηση των γονιών τους να πετούν, να εξερευνούν και να αναζητούν στον κάμπο, αλλά και στις κοντινές λίμνες, τα απαραίτητα για να τραφούν…