Κατοχή: Σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

O Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων "Δήμητρα" συμμετείχε σήμερα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που πραγματοποίηθηκε στην Κατοχή Μεσολογγίου, με τίτλο «Γυναίκες του Αχελώου».

Συγκεκριμένα, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος  Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Γυναικών Κατοχής «Αλθαία» συνδιοργάνωσαν την πολυθεματική εκδήλωση – ημερίδα «Γυναίκες του Αχελώου».

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων "Δήμητρα" συμμετείχε στην έκθεση τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής, με Καλυβιώτικα προιόντα και σπιτικά εδέσματα, με σκοπό την προώθηση της αγροτικής και διατροφικής μας κληρονομιάς.

Η Πρόεδρος του συλλόγου, κα Μαίρη Ζαπαντιώτη - Στρατοπούλου ανέφερε τα εξής: «Πρωταρχικός σκοπός της Προέδρου και το Δ.Σ. είναι η ανάδειξη της κληρονομιάς μας, όπως οι πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα, καθώς και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις.

Έτσι και σήμερα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Κατοχής παρευρέθηκαμε στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας και στην έκθεση τοπικών προϊόντων, με εδέσματα που έφτιαξαν οι κυρίες του συλλόγου μας. Προσπαθούμε πάντα για το καλό του τόπου μας».

Χαιρετισμούς απεύθυναν στην εκδήλωση, η κα Αμαλία Βούλγαρη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Ισότητας Φύλων & Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η κα Αγγέλη Καλλιρόη, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και η κα Βάσια Γκασούκα, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κατοχής "Αλθαία".

Επίσης η κα Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, μίλησε με θέμα: «Όταν ο Πολιτισμός & η Δημοκρατία υποχωρούν: Η Βία κατά των Γυναικών – Γυναικοκτονίες».

Την πολυθεματική εκδήλωση - ημερίδα συντόνισε η κα Παρθενία Χαρίτου, Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ.

Ακολούθησε καλλιτεχνική εκδήλωση.