Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό από την ΕΨΥΠΕΑ, στο Μεσολόγγι

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ενδιαφέρουσες κοινωνικές δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιήσει στις 2 και 6 Απριλίου 2024 η Εταιρία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ), στο Μεσολόγγι, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό. Πιο συγκεκριμένα:

Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Αιτωλοακαρνανίας “Η Ανεμώνη” θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 από τις 10:00-13:00 δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.

Επίσης το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Αυτισμός και Συμπερίληψη».

Το πρόγραμμα:

19:00-19:10 Χαιρετισμοί

19:10-19:40 Ομιλία από την Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη, Phd, MSc, C.Psychol, AFBPsS, Κλινική Ψυχολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια, Thè American College of Greece, Deree College.

«Η Δια Βίου συμπερίληψη στην Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος».

19:40-20:00 Ομιλία από την Δρ. Δέσποινα Τσαούση, Αν. Προϊστάμενη ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας.

«Η ένταξη των παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στο σχολείο γενικής αγωγής».

20:00-20:10 Ομιλία από την κα Νίκη Πατσουράκη, Μαία, μητέρα παιδιού με αυτισμό, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Η Ανεμώνη».

«Η συμπερίληψη με τα μάτια των Γονέων».

- Συντονισμός: Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου, Παιδοψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστημονική Υπεύθυνη της ΕΨΥΠΕΑ.

20:10 Μουσικό πρόγραμμα από την Χορωδία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Χολέβα.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Είσοδος ελεύθερη