Με μεγάλη συμμετοχή και κέφι, το Αμφιλοχιώτικο Καρναβάλι

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Όλη η πόλη μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή το Σαββατοκύριακο με πλήθος κόσμου στο Αμφιλοχιώτικο Καρναβάλι, με καρναβαλιστές και επισκέπτες να πλημμυρίζουν την παραλία της Αμφιλοχίας με μουσική και καρναβαλική διάθεση. 

28 γκρουπ συλλόγων και σχολείων του Δήμου Αμφιλοχίας και με τη συμμετοχή συλλόγων από το Αγρίνιο και τη Λευκάδα διέσχισαν με ευφάνταστες μεταμφιέσεις και με τη συνοδεία αρμάτων, ξανά μετά από χρόνια την παραλιακή οδό, σκορπίζοντας χαρά και κέφι σε όλη την πόλη.

Ακολούθησε μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη γνωστή τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά στην πλατεία της Αμφιλοχίας με μικρούς και μεγάλους να διασκεδάζουν με τη μουσική και τα γνωστά της τραγούδια.

Το βράδυ του Σαββάτου ένα ξεχωριστό αποκριάτικο έθιμο, τα «Λαμπαδιάσματα» αναβίωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας στην κεντρική πλατεία, με τους πολίτες να συμμετέχουν με ενθουσιασμό στους παραδοσιακούς χορούς γύρω από μια μεγάλη φωτιά, τους χορευτές του συλλόγου να χορεύουν περίτεχνα γύρω από το Γαϊτανάκι και με τη μουσική συνοδεία ζωντανής ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σάκης Τορουνίδης σε μήνυμα του αναφέρει: «Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει αυτές τις Απόκριες ο Δήμος Αμφιλοχίας είναι μια αφορμή για σύσφιξη των δεσμών της κοινωνίας μας, να βρεθούμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Χτίζοντας πάνω σε κάθε τι θετικό που κληρονομήσαμε από το παρελθόν, τιμούμε, συνεχίζουμε και ενδυναμώνουμε έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς της περιοχής μας, με αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, τσικνίσματα, καρναβαλικές παρελάσεις σε Αμφιλοχία, Ίναχο, Μενίδι και πολλές τοπικές γιορτές σε όλο τον Δήμο. Εμπλουτίζουμε το υπάρχον πολιτιστικό πρόγραμμα και κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για έναν Δήμο εξωστρέφειας, με πρωταγωνιστή τον πολιτισμό και με εκδηλώσεις συνδεδεμένες με την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Περιμένουμε όλους τους συνδημότες και συνδημότισσές μας, τους συμπατριώτες μας και επισκέπτες να γίνουν μέρος της γιορτής και να συμμετέχουν ενεργά στις φετινές εκδηλώσεις».

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας συνεχίζονται με ένα πλούσιο πρόγραμμα:

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Αποκριάτικη χοροεσπερίδα για τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας με ζωντανή ορχήστρα, στο Κέντρο «Νάκας

 

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024:

12:00 – 13:00 μ.μ. Δημοτικό Σχολείο Λουτρού, Παράσταση θεάτρου σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη

13:30 μ.μ. Πλατεία Λουτρού, Εργαστήριο αποκριάτικης μάσκας (τμήμα παιδικής ζωγραφικής) – Θεατρική παράσταση «Οι όρνιθες« του Αριστοφάνη (Παιδικό θεατρικό τμήμα)

Αποκριάτικο πάρτι και χοροί από το παιδικό χορευτικό τμήμα – Διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρού

 

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024:

11:00 π.μ. Καρναβάλι στο Χαλκιόπουλο: Παιδική γιορτή με την κλόουν Παστελίτσα και την παρέα της, διαδραστικά παιχνίδια, χορευτικές επιδείξεις, υπαίθριο εργαστήρι κατασκευών face painting, πάνελ φωτογράφισης και δώρα στην κεντρική πλατεία

14:30 π.μ. Καρναβάλι στο Μενίδι: Παράλληλα παιδικές δραστηριότητες, χορευτικές επιδείξεις, κλόουν, εργαστήρι κατασκευών και face painting και δώρα στην κεντρική πλατεία

15:00 – 17:00 μ.μ. στην πλατεία της Αμφιλοχίας: Παιδικό αποκριάτικο πάρτι για τους λιλιπούτειους φίλους μας με την κλόουν Παστελίτσα και την παρέα της, face painting, μπαλονοκατασκευές, μπουρμπουλήθρες, πάνελ φωτογράφισης, κέφι, χορός, δώρα και πολλές άλλες εκπλήξεις

17:00 μ.μ. Καρναβαλική ποδηλατάδα στην Αμφιλοχία: Για πρώτη φορά διοργάνωση χρωματιστής αποκριάτικης βόλτας με ποδήλατα στην Αμφιλοχία με τη συμμετοχή όλων και πρωταγωνιστές τα παιδιά

18:00 μ.μ. Μετά την ποδηλατάδα, μεγάλο αποκριάτικο πάρτι στην πλατεία με την ομάδα κρουστών KrotaLarta και DJ

21:00 μ.μ. Πάρτι μασκέ με τους Droulias Brothers στο Skipper – Διοργάνωση από το Κέντρο Λόγου, Τέχνης και Επιστήμης “ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ”

*Μασκέ πάρτι το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαρτίου, στα παραλιακά μαγαζιά της Αμφιλοχίας.

 

Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024:

Κούλουμα στην Κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας με τη ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα της Βαγγελιώ Χρηστιά – Προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων &  πέταμα χαρταετού στο λιμάνι της Αμφιλοχίας.

Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν επίσης σε:

Περδικάκι (αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων)

Αμοργιανούς (θέση Στρογγυλό)

Φλωριάδα (θέση «Σιδεριένιος Σταυρός»)

Θύαμος (κεντρική πλατεία)

Αμπελάκι (Δημοτικό Σχολείο)

Κάμπος Αμφιλοχίας (Προαύλιο Αγίου Νεκταρίου)

Και Γιορτή Μυδιού στο Σπάρτο (Κουλούρι)

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Αμφιλοχίας με την πολύτιμη συμβολή  πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, σε συνεργασία με σχολεία του δήμου και με την ευγενική υποστήριξη επιχειρήσεων – χορηγών.