Δράση προληπτικών έλεγχων για την οστεοπόρωση, στον Δήμο Αγρινίου

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Μια σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Αγρινίου, με την συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Υποστήριξης Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση με τίτλο «Είχες ποτέ Κάταγμα; Έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!», διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση.

Στις 23 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερους από σαράντα συμπολίτες μας και προσφέρθηκε εθελοντικά συμβουλευτική από τον Νεκτάριο Ψειμάδα, Χειρ. Ορθοπαιδικό. Όλες οι εξετάσεις  έγιναν με βάση τα μέτρα προστασίας, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Κων/νος Καλαντζής, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Πεταλούδα για την ενημέρωση και τη διεξαγωγή των προληπτικών εξετάσεων, καθώς και τον ιατρό του προγράμματος: “Αντίστοιχες πρωτοβουλίες, συνέργειες πρόληψης και ευαισθητοποίησης των ασθενών που προάγουν τη δημόσια υγεία, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του Δήμου και δίνουμε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων στο μέλλον».

Η κ. Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" μετέφερε χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε: «Με δράσεις όπως η συγκεκριμένη το Δίκτυο συμβάλλει στη προάσπιση της υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται  σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα. Με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Δήμο Ξηρόμερου αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της υγείας. Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, μέσα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου».