Η παρουσίαση του ψηφοδέλτιου του Δημ. Τραπεζιώτη

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο-Υπερκομματική Συνεργασία» αρχικά μίλησε στο  πολυπληθές κοινό και στους υποψηφίους συμβούλους και στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Τραπεζιώτης αρχίζοντας την ομιλία του είπε:

«Αυτή η μαζική προσέλευση είναι η πλέον εύγλωτη απόδειξη μιας επιθυμίας που εκφράζεται καθημερινά πλέον με ολοένα και μεγαλύτερη σφορδρότητα να θέσουμε ένα όριο – ένα τέρμα σε μια δημοτική πολιτική που διαπνέεται από μια αντίληψη παρωχημένη , παλαιοκομματικ΄λη και με στοιχεία καθεστωτικού αυταρχισμού. Μια αντίληψη που εκπορεύεται, ασκείται και εφαρμόζεται από μια δημοτική αρχή η οποία έχει εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων της και δεν εκπέμπει πλέον μήνυμα με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει  το κοινωνικό φαντασιακό, δηλαδή την δημιουργική ικανότητα της κοινωνία».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια κινείται στα τυφλά, χωρίς κατεύθυνση , χωρίς στόχο , χωρίς ίχνος ορθολογισμού, με άστοχες επίλογες που ταλαιπώρουν τους πολίτες και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,  χωρίς πάρκινγκ, χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δυσχεραίνεται η προσέγγιση των πολιτών στο Κέντρο.

Η ΒΟΤΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ κατ΄αντίθεση με την πρόταση του μελετητή, την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίες αποφάσεις τονίζουν ότι η Βότση δεν πρέπει να κλείσει αλλά να είναι οδός ήπιας κυκλοφορίας, ενώ με τον τρόπο αυτό κόβει την πόλη στη μέση, βασανίζει τους πολίτες και αυξάνει το ρυπαντικό φορτίο».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ είπε χαρακτηριστικά: «Στο πάρκο που εγκαινίασε χθες, τι ακριβώς εγκαινίασε; Πέντε φωτιστικά, τη χαλικόστρωση των μονοπατιών μια παιδική χαρά playmobil ή το κτίριο του αναψυκτηρίου και το κηποθέατρο που είναι σε άθλια κατάσταση; Είναι προσβολή για τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου και υποτιμά τη νοημοσύνη τους.

Εγκάλεσε τη δημοτική αρχή ότι ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ, τους 9 πρώην Δήμους, τα χωριά μας που βιώνουν την ερημιά και την εγκατάλειψη και επίσης αδιαφόρησε πλήρως για τον πρωτογενή τομέα . Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης πρότεινε,  καθώς βαίνουμε σε περίοδο διατροφικής ανασφάλειας,  ο Δήμος Αγρινίου να γίνει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Επίσης είπε ότι ο Παπαναστασίου δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί τα κεκτημένα και να σηκώσει το βάρος των μεγάλων διεκδικήσεων με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να οδηγείται από ήττα σε ήττα.

Το Πανεπιστήμιο χάθηκε. Για το ΒΙΟΠΑ (επιχειρησιακό Πάρκο) δεν έγινε κανένα βήμα . Η Σύνδεση με την Ιόνια οδο δεν έγινε ποτέ.

Ο Δρόμος Πλατυγιάλι- Αγρίνιο – Καρπενήσι , καρκινοβατεί.

Το παλιό Νοσοκομείο αποτελεί ακόμη ένα σκοτεινό σημείο στην πόλη.

Η έδρα της Μητρόπολης δεν ήρθε ποτέ στο Αγρίνιο, Τραπεζικά Καταστήματα, Ταχυδρομεία και άλλες υπηρεσίες φεύγουν, με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να οδηγείται από ήττα σε ήττα και να χάνει συνεχώς δυνάμεις. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Τραπεζιώτης επίσης τόνισε: « Οι θεμελιώδεις αρχές μας και ο θεμέλιος λίθος είναι η Νομιμότητα και η Διαφάνεια, η Δημοκρατική Νομιμότητα και Δημοκρατική Συγκρότηση , η Πολιτική και Διοικητική Αυτοτέλεια, Συμμετοχή και η Αποκέντρωση, η Αρχή της Αυτονομίας. Δεν είμαστε κομματικοί εντολοδόχοι γι’αυτό και στο ερώτημα  Τοπική Αυτοδιοίκηση ή κομματική σκοπιμότητα η απάντηση είναι υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το προβάδισμα το έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που είναι συνυφασμένος με το δημόσιο συμφέρον και τη δημοκρατία «αποβλέπει στο κοινό της πόλεως αγαθό», δεν είναι επιχείρηση ή μηχανισμός που προωθεί προσωπικά, οικονομικά ή άλλα συμφέροντα.

Δεν θέλουμε να πάρουμε το Δήμο αλλά να αποδώσουμε το Δήμο στους πολίτες και με το σύνθημα «ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» θα προχωρήσουμε στη θεσμική ανασυγκρότηση του Δήμου.

Για την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη , ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, μεταξύ άλλων εξήγγειλε την δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ –ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΩΜΕΝΩΝ. Υπηρεσία με τίτλο ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. Αναφέρθηκε επίσης στο Δημογραφικό πρόβλημα και  υιοθέτησε τις προτάσεις του Συλλόγου Πολυτέκνων, ενώ εξήγγειλε χρηματική ενίσχυση 1000 ευρώ για κάθε παιδί σε κάθε οικογένεια που διαμένει και εργάζεται στο Αγρίνιο.

Εξήγγειλε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ με κριτήρια για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα ή άλλες μορφές ενέργειας και  τέλος ανέφερε ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η τοπική οικονομία προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις και έργα και μεταξύ άλλων:

-Γραφείο Ευρωπαικών Προγραμμάτων στις Βρυξέλλες

-Δίκτυο Πόλεων και Ενώσεων(Αρθρο του Κ.Δ.Κ)

– Σύσταση Οργανισμού Invest in Agrinio.

– Με άξονα το νερό και τις περιοχές Natura:

Υδατοδρόμιο

Συνεδριακό Κέντρο

Δημοτική Μονάδα εμφιάλωσης νερού στη περιοχή Νερομάνα

Οικολογική Κατασκήνωση (eco camping)

Περιηγητικά πλοιάρια ωθούμενα με ηλιακή ενέργεια στη λίμνη Τριχωνίδα

Πλωτές εξέδρες σε 5 σημεία της λίμνης Τριχωνίδας για το δέσιμο των πλοιαρίων και τις ναυταθλητικές δραστηριότητες.

Υδροπάρκο – μεγάλο θεματικό πάρκο νερού

Μουσείο νερού

Ποδηλατόδρομος που θα ενώνει το Αγρίνιο με την Τριχωνίδα.

Αναγνώριση τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ και δημιουργία ενιαίας εμπορικής ταυτότητας.