Αγρίνιο: Συγκίνησε το κοινό η μουσική παράσταση «Σήκω ψυχή μου…»

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους θεατών, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή (12/5), στο Αγρίνιο, η μουσική παράσταση «Σήκω ψυχή μου…» που ήταν αφιερωμένη στον Ποντιακό-Μικρασιατικό ελληνισμό, μια όμορφη βραδιά με μελωδίες και συγκίνηση που πλαισίωσαν με επιτυχία την ομότιτλη έκθεση, στον πεζόδρομο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου.

Μια ξεχωριστή παράσταση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, όπου συμμετείχαν οι χορωδίες «Ιάμβη» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου, του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας (υπ. κ. Ευσταθία Γρέντζελου), το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ» (υπ. κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος) και το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας (υπ. κ. Αργυρώ Κωνσταντάρα).

Ο Δήμος Αγρινίου, η  Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και στη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων  συνδιοργάνωσαν με τον Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας την μουσική παράσταση με τίτλο “Σήκω ψυχή μου…”