Ομιλία - παρουσίαση του βουλευτή Σπήλιου Λιβανού, στον ΤΟΕΒ Καλυβίων

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Καλυβίων ενημερώνει τα μέλη του και τους δημότες της Δ.Ε. Καλυβίων ότι, την Τρίτη 21/03/2023 και ώρα 18.00 μ.μ. θα προσέλθει στα γραφεία της Κοινότητας Καλυβίων, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, προκειμένου να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού του δικτύου του οργανισμού και να παρουσιάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης του προγράμματος «ΥΔΩΡ 2».

Η προσέλευση σας είναι σημαντική.

Ο κ. Σπήλιος Λιβανός σύμφωνα με δηλώσεις του, επισκέπτεται από άκρο σε άκρο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να παρουσιάσει το έργο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της τετραετίας για τα αρδευτικά δίκτυα. Στο πλαίσιο αυτό, είχε την ευκαιρία πρόσφατα, να παρουσιάσει τα σχέδια του για τα αρδευτικά δίκτυα των ΤΟΕΒ Παναιτωλίου & Παραβόλας, στο Καινούργιο Αγρινίου.

Με την κατασκευή των νέων αρδευτικών δικτύων και την εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου γεωργικής αξιοποίησης θα αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης στη γεωργία και κατά συνέπεια το οικογενειακό εισόδημα των αγροτών της περιοχής. Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού και στην προστασία του υπερπολύτιμου αυτού πόρου, όπως αναφέρει.