Παναγιώτη Χ. Αναστασίου: «Νίκησε τον τεμπέλη εαυτό σου»

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Όλοι μας κρύβουμε έναν ¨τεμπέλη¨ εαυτό! Σε άλλους εμφανίζεται πολύ σε άλλους λίγο! Πόσο τον ακούμε; Το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Παναγιώτη Χ. Αναστασίου με τίτλο «Νίκησε τον τεμπέλη εαυτό σου» δίνει λύσεις και συμβουλές, αντλώντας αναφορές από τις πιο παλιές εποχές!

Πρόκειται για ένα βιβλίο που γράφτηκε την περίοδο της πανδημίας και αποτελεί αυτοέκδοση του φέρελπη συγγραφέα. Δίνει παραδείγματα από την αρχαία Ελλάδα, για το πως ζούσαν οι άνθρωποι, τις συνήθειες τους, την καθημερινότητά τους, αλλά και από το σήμερα, για το πως τα έχουμε όλα και όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι! Δίνει επίσης συμβουλές για το πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από την αδράνεια και το πως μπορούμε να ¨νικήσουμε¨ τον λίγο… ¨τεμπέλη¨ εαυτό μας!

Στον επίλογο του βιβλίου ο Παναγιώτης Χ. Αναστασίου σημειώνει:

«Στόχος του βιβλίου δεν είναι άλλος από τη βελτίωση:

α) Της καθημερινότητάς μας.

β) Την θετική αλλαγή της εικόνας μας.

γ) Τον θετικό ρόλο μέσα από την γυμναστική - διατροφή.

Το βασικότερο όμως όλων αυτών και των περισσότερων αγαθών, είναι η Υγεία. Σίγουρα οι εποχές δεν είναι ίδιες, έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολλά πράγματα, από τον τρόπο ζωής, έως και από την εκτόξευση της τεχνολογίας, που δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά έχει αλλάξει ριζικά τις ζωές όλων των ανθρώπων. Ώρες ολόκληρες περνάμε σε PC, Play Station και κάτι πιο εύχρηστο το κινητό μας τηλέφωνο, που μας ακολουθεί όπου και να πάμε.

Βέβαια στην αρχαιότητα αυτά όχι μόνο δεν υπήρχαν, αλλά απουσίαζαν και πάρα πολύ. Δεν είχαν σκεφτεί καν ότι θα μπορούσαν να παίξουν τέτοιο ρόλο. Στο δια τούτα τα βασικά και αν τα είχαν αυτά, με τον τρόπο που αυτοί όριζαν βασικά.

Φτάνοντας το τώρα, του σήμερα!

Θεωρητικά είμαστε πολύ μπροστά από την αρχαία εποχή, αλλά και ταυτόχρονα πολύ πίσω. Όχι ως προς το θέμα των υλικών αγαθών, των μέσων, των ανέσεων που έχουμε, μαζί με τα εργαλεία για υλοποίηση και τον πιο δύσκολου τρόπου, θέματος. Αλλά πίσω διότι αυτό ακριβώς το γεγονός και η μη χρήση τους δυστυχώς πάνε πίσω.

Δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια, γιατί κάποιος μπορεί να μην αγγίζεται καν να πιαστεί από τα Μέσα, αλλά πλέον όλοι οι ειδικοί βρίσκονται διαδικτυακά, ας το εκμεταλλευτούμε προς δικό μας όφελος…»

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και αυτό το βιβλίο του Παναγιώτη Χ. Αναστασίου και να έχει συνέχεια η προσπάθειά του.

Για όποιον-α ενδιαφέρεται να αποκτήσει το βιβλίο μπορεί να επικοινωνήσει με τον συγγραφέα πατώντας τον κάτωθι σύνδεσμο στο F/B:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100080114486434