Η βιβλιοπαρουσίαση της Μαρίας Χρυσικού, στον Πειραιά

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Χρ. Χρυσικού “Το μυστήριο των λυμένων κορδονιών” σε εικονογράφηση της Άννυς Χατζηκόμνου πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου στην Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη» στον Πειραιά.

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Μαρία Χρ. Χρυσικού συνάντησε τους μικρούς της βιβλιόφιλους σε μία ώρα γεμάτη παιχνίδια, μυστήριο και ξωτικά!

Η συμπατριώτισσά μας (με καταγωγή από Καλύβια Αγρινίου) έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Φιόγκος ξεκίνησε το ταξίδι του! Το προηγούμενο Σάββατο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε έναν υπέροχο χώρο, στη φιλόξενη Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη» στον τόπο μου, τον Πειραιά. Η συγκίνηση μεγάλη, η προσέλευση ακόμη μεγαλύτερη! Σας ευχαριστώ όλους όσοι αγκαλιάσατε τον Φιόγκο με τόση αγάπη!»

«Το μυστήριο των λυμένων κορδονιών», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, για παιδιά ηλικίας 7-9 ετών.

 

Τι λέτε; Πάμε να γνωρίσουμε τον Φιόγκο Λυτό; Λοιπόν, ο Φιόγκος είναι ξωτικό τάξης! Αναλαμβάνει κάθε σκανταλιά που μπορεί να συμβεί μέσα στο μάθημα. Ξέρετε εσείς… εξαφανίζει τις εργασίες και τα τετράδια, κρύβει τα μολύβια και τις γόμες, χύνει το νερό από τα μπουκάλια, τραβάει την καρέκλα λίγο πριν καθίσει κάποιο παιδί και ένα σωρό άλλες. Η ειδικότητά του όμως είναι να… λύνει τα κορδόνια των παπουτσιών χωρίς να τον καταλάβει κανείς! Και τότε είναι που γίνεται χαμός… Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτόν και -γιατί όχι;- να τον καλέσετε και στην τάξη σας, διαβάστε το βιβλίο της Μαρίας Χρυσικού σε εικονογράφηση της Άννυς Χατζηκόμνου.