Το Χορευτικό Καλυβίων στις εκδηλώσεις μνήμης, στον Άγ. Κωνσταντίνο Αγρινίου

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Το Χορευτικό τμήμα Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» συμμετείχε χθες Σάββατο 24/9, στο αντάμωμα των χορευτικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αγ. Κων/νου Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου και από τον Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων, καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς οι εξής σύλλογοι από όλη την Περιφέρεια: ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών & Περιχώρων, το Πολιτιστικό Σωματείο ''Τεχνουργείον'' από τη Ναύπακτο, ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Θέρμου, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Αγρινίου, ο Λαογραφικός Όμιλος "Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου", το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου, το Χορευτικό τμήμα Καλυβίων Αγρινίου "Άγιος Νικόλαος", ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος  "οι Μερακλήδες", ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας, ο Πολιτιστικός & Χορευτικός Σύλλογος  "η Ρούμελη", ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας "Δημήτρης Ψαθάς". Η βραδιά έκλεισε με το τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλ/νίας.