Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην επαρχιακή οδό Αγρινίου - Καλυβίων

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, που αφορούν το έργο συντήρηση, αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση τμήματος μήκους πλέον των 3 χλμ. της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Πλατάνου – Καλυβίων και εκτελείται από τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει την συγκεκριμένη εργολαβία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε απόξεση ασφαλτικού του παλιού ασφαλτοτάπητα και αποκατάσταση - καθαρισμός φρεατίων, ενώ ακολούθως έγινε κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης μεταβλητού πάχους και η κύρια ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο τμήμα της οδού.

Το μεγαλύτερο τμήμα αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα ξεκινά από το Συσκευαστήριο Ακτινιδίων της ΕΑΣ Αγρινίου και καταλήγουν λίγο μετά τον οικισμό Πλατάνου Καλυβίων προς Καλύβια, ενώ μικρότερα τμήματα που θα συντηρηθούν είναι το μεν πρώτο, κοντά στη διασταύρωση του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου (ΝΑΤΟ) και το δεύτερο λίγο πριν το Δοκίμι.

Οι παρεμβάσεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα, αποτελούν μέρος συνολικής εργολαβίας για όλη την Αιτωλοακαρνανία, συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) και αφορά στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων στους ασφαλτοτάπητες καθώς και σε άλλες τεχνικές εργασίες, που αφορούν κυρίως οδικά τμήματα, αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.