Την Δευτέρα (12/09) ο Αγιασμός στα σχολεία των Καλυβίων

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκινά το πρωινό της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά και στα Καλύβια Αγρινίου, οι ώρες τέλεσης του Αγιασμού θα είναι, για το Δημοτικό Σχολείο στις 8.30 π.μ. για το Γυμνάσιο στις 9 π.μ. και για το Νηπιαγωγείο στις 9.30 π.μ. με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να επιστρέφουν στις αίθουσες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ήδη τα βιβλία έχουν σταλεί στα σχολεία, έχουν ταξινομηθεί και θα διανεμηθούν ανά μαθητή μετά τον Αγιασμό. Μάλιστα στο Γυμνάσιο Καλυβίων, μαθητές βοήθησαν σε αυτή την προετοιμασία συνεπικουρώντας το έργο των εκπαιδευτικών, ώστε όλα να είναι έτοιμα.

Εργασίες καθαριότητας, κοπής χόρτων και κλάδευση δένδρων και θάμνων, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στους αύλειους χώρους του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλυβίων, ενώ αντίστοιχες εργασίες, με δαπάνη του σχολείου έγιναν και στο Γυμνάσιο Καλυβίων και παράλληλα συνεχίζονται οι καθαριότητες σε εσωτερικούς χώρους και αίθουσες των σχολικών μονάδων.

Στο Γυμνάσιο Καλυβίων, η χρονιά θα αρχίσει με ελλείψεις σε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Θεολόγου, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών, Μουσικής, συμπλήρωση ωρών Φιλολόγου κ.ά. με τα ¨κενά¨ να καλύπτονται λίγο αργότερα.

Επίσης, παρότι δεν δόθηκε από την Επιτροπή Παιδείας του δήμου Αγρινίου η τελευταία δόση για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, η διεύθυνση του Γυμνασίου έχει καταφέρει χωρίς σπατάλες και με χρηστή διαχείριση των οικονομικών, να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της σχολικής μονάδας. Σημειωτέον ότι, η δαπάνη των λογαριασμών ρεύματος καλύπτεται από τον δήμο Αγρινίου.

Να αναφέρουμε επίσης ότι, εγκύκλιο με οδηγίες, ενόψει της λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-23, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας όπου μεταξύ άλλων ορίζει ότι:

- Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

- Οι εκπαιδευτικοί, καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και διαθέτουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. εισέρχονται στις σχολικές μονάδες, όπου υπηρετούν με την επίδειξη του εν λόγω πιστοποιητικού ή βεβαίωσης. Υπεύθυνος ελέγχου τήρησης της παραπάνω υποχρέωσης είναι ο/η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας, αντίστοιχα.

- Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία (1) φορά την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη. 

Προετοιμασίες στο Γυμνάσιο Καλυβίων

 

Προετοιμασίες στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καλυβίων

 

Πατήστε τον σύνδεσμο για να διαβάσετε το ΦΕΚ με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας:  

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/%CE%A6%CE%95%CE%9A_%CE%92_4695_22_%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91_%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D_%CE%9C%CE%9F%CE%9D.pdf