Πασχάλιες ευχές από τον Αρχιμανδρίτη Συμεών Αναστασίου

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Τις ευχές του για το Πάσχα απευθύνει προς τους πιστούς ο συμπατριώτης μας Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασίου, Καθηγούμενος της Συνοδικής Ιεράς Μονής Οσίου Συμεών Νέου Θεολόγου, Καλάμου Αττικής:

Χριστός Ανέστη!

«Νύν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε καί γή και τα καταχθόνια εορταζέτω γούν πάσα κτίσις την έγερσιν Χριστού εν ή στερεούμεθα».

Δηλαδή: «Τώρα όλα γέμισαν φώς, ο ουρανός η γή και ο άδης ας γιορτάζει λοιπόν όλη η κτίση την Ανάσταση του Χριστού με την οποία στερεώνεται η πίστη μας»

Έξω από την Ανάσταση του Χριστού όλα είναι ένα αδιάβατο σκοτάδι όλα μια φρικτή αξημέρωτη νύχτα. Και ο εαυτός μας και ο κόσμος. Χωρίς Ανάσταση μαυρίλα, μούχλα, φυλακή, σκλαβιά. Και τα ατομικά και τα κοινωνικά και τα παγκόσμια προβλήματα. Χωρίς την Ανάσταση χάος, λαβύρινθος, απελπισία. Τώρα όμως: «Ουρανοί ευφραινέσθωσαν, γή δε αγαλλιάσθω, εορταζέτω δε κόσμος ορατός τε άπας και αόρατος.  Χριστός γάρ εγήγερται ευφροσύνη αιώνιος»

Δηλαδή: «Τα ουράνια να χαρούν, κι η γή να σκιρτήσει από χαρά, ας γιορτάσει όλος ο κόσμος άνθρωποι και άγγελοι, γιατί ο Χριστός ανέστη, αιώνια χαρά!». Αδελφοί, συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει και ούτω βοήσωμεν: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ! 

Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασίου, Καθηγούμενος Συνοδικής Ιεράς Μονής Οσίου Συμεών Νέου Θεολόγου Αττικής.