Σύσκεψη ενημέρωσης για τις Κοινωνικές Δομές δήμου Αγρινίου

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Με αφορμή την ¨Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας¨ το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αγρινίου.

Στη σημερινή σύσκεψη παρέστη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις Δομές Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, Κώστας Καλαντζής, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου. Οι Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, καθώς και το Κοινωνικό Ιατρείο-Οδοντιατρείο Δήμου Αγρινίου, υπάγονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος 2014-2020.

Η Διεθνής Ήμερα για την εξάλειψη της φτώχειας τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου σε ολόκληρα τον κόσμο. Έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα πλήρη ανθρώπινα δικαιώματά μας και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Κοινωνικές Δομές που συμμετείχαν είναι οι Δομές Αστέγων, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Αγρινίου.

Μήνυμα της ημέρας: «Κανείς μόνος του!»