Νέα Μονάδα επεξεργασίας & τυποποίησης εσπεριδοειδών στα Καλύβια

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Προς στα τέλη Νοέμβρη αναμένεται να λειτουργήσει η πρότυπη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης εσπεριδοειδών, της πρώτης στην περιοχή Καλυβίων, που δημιουργούν τα αδέρφια Αλέξης και Νίκος Ευστ. Κακαζιώτης, μια σημαντική και ελπιδοφόρα επένδυση στον αγροτικό τομέα.

Η συγκεκριμένη επένδυση στην τοποθεσία «Λεύκες» βόρεια των Καλυβίων, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και στόχο έχει να πετύχει μελλοντικά την καθετοποίηση της παραγωγής, ελέγχοντας όλα τα στάδιά της, με βασικό σκεπτικό, τη συλλογή, επεξεργασία, συσκευασία και τυποποίηση φρούτων και λαχανικών. 

Ο Αλέξης και ο Νικόλαος Κακαζιώτης δημιουργοί της εταιρίας ¨Dimitra fruits¨ από το 2019, είναι από τους πρώτους που μετέχουν σε Ομάδα Παραγωγών με τα νέα κίνητρα που προσφέρει η νομοθεσία, μια προσπάθεια που ευοδώθηκε με την έγκριση και ένταξη σε χρηματοδότηση, της αναπτυξιακής και επενδυτικής πρότασης που προετοίμασαν το προηγούμενο διάστημα. H βασική τους αρχή, είναι να συνεχίσουν και να εξελίξουν την ιδέα αυτήν με αγάπη και μεράκι. Η ποιότητα και ο σεβασμός στον καταναλωτή είναι για τους δυο συγχωριανούς μας, δέσμευση στο σήμερα αλλά και το αύριο.

Η Δήμητρα στην ελληνική μυθολογία, ήταν ιδεατή ανθρωπόμορφη θεότητα της καλλιέργειας δηλαδή της γεωργίας, αλλά και της ελεύθερης βλάστησης, του εδάφους και της γονιμότητας. Συνέπεια αυτών ήταν να θεωρείται και προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας των ανθρώπων. Επίσης ήταν το όνομα της αείμνηστης μητέρας τους, Δήμητρας Κακαζιώτη.

Οι εγκαταστάσεις που θα συσκευάζονται τα προϊόντα, αποτελούνται από ένα υπερσύγχρονο κτήριο, όπου θα γίνεται ψύξη και τυποποίηση παντός είδους οπωροκυπευτικών (πορτοκάλια, μανταρίνια κ.α). Τα περισσότερα φρούτα που θα τροφοδοτούν την επεξεργασία θα συλλέγονται από ιδιόκτητα κτήματα, αλλά και από τοπικά κτήματα.

Το σύγχρονο αυτοματοποιημένο συσκευαστήριο της εταιρείας που βρίσκεται δίπλα στην παραγωγή των προϊόντων και θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για άριστη λειτουργία, είναι σχεδιασμένο με οικολογική προσέγγιση. Τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιούνται θα είναι τελευταίας τεχνολογίας!

Οι συσκευασίες των επιλεγμένων τελικών προϊόντων θα καταλήγουν στα ειδικά ψυγεία, σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπου θα τα διατηρούν φρέσκα μέχρι την μεταφορά τους στους αποδέκτες εμπόρους χονδρικής σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ο Νίκος Κακαζιώτης μας ανέφερε σχετικά: «Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικής πραγματικότητας και με στόχο πάντα την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, η επιχείρησή μας διαθέτει πιστοποίηση ISO για την ασφάλεια τροφίμων & για τη διαχείριση της ποιότητας. Έτσι διασφαλίζουμε στο καταναλωτικό κοινό την προσφορά προϊόντων σταθερά υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Οι εγκαταστάσεις είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έχουν λάβει αριθμό συσκευαστηρίου, που αντιστοιχεί στην δυνατότητα ψύξης, κατάψυξης και συσκευασίας φρούτων.

Μέλημα μας είναι να προσδίδουμε υπεραξία και να δημιουργούμε μετρήσιμο αποτέλεσμα. Η δουλειά μας είναι να ανοίγουμε νέους ορίζοντες για το μέλλον και να διασφαλίζουμε το παρόν, προσφέροντας αξιοπιστία, εμπιστοσύνη και ποιοτικά προϊόντα προς την ευρύτερη αγορά, σε όλο το φάσμα του τομέα των τροφίμων αλλά και στην εισαγωγή των τοπικών παραγωγών  στις νέες τεχνολογίες και προοπτικές».

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

https://dimitrafruits.gr/

 

Κατασκευαστικές εργασίες της Μονάδας επεξεργασίας & τυποποίησης εσπεριδοειδών