Η Μικτή Χορωδία Καλυβίων & Σταμνάς θα συμμετάσχει στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών  Αγρινίου

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, αναμένεται και φέτος να συμμετάσχουν από κοινού η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» και η Χορωδία Γυναικών Σταμνάς «Αγία Αγάθη», ενώ η προετοιμασία και οι πρόβες συνεχίζονται εντατικά υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Νίκου Στρατόπουλου.

Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο αξιόλογο αυτό Φεστιβάλ η Μικτή Χορωδία Καλυβίων και Σταμνάς, περιλαμβάνονται και πολλά νέα τραγούδια σε στίχους και μουσική προσαρμογή του κ. Στρατόπουλου και θα ακουσθούν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό.

Το Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου (International Choir Festival) με Καλλιτεχνική Διευθύντρια την κα Χρυσούλα Τασολάμπρου, θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 19 Χορωδιών, στην φιλόξενη πόλη του Αγρινίου από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2021. Ο χώρος διεξαγωγής των κεντρικών εκδηλώσεων θα είναι ο αύλειος χώρος των καπναποθηκών Παπαστράτου, στο κέντρο της πόλης.

Παρασκευή 1/10 και Σάββατο 2/10 στις 6 το απόγευμα, θα ξεκινούν τα χορωδιακά τμήματα και τα μουσικά σύνολα τις εμφανίσεις τους, ενώ παρουσιαστής της όλης εκδήλωσης θα είναι ο εξαίρετος Αλέξης Κωστάλας. Το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά συμμετοχικό και προσδοκά να δώσει βήμα για άλλη μια φορά σε νέους καλλιτέχνες, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Διοργάνωση «Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος η Αγία Σκέπη», συνδιοργάνωση Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμος Αγρινίου, Δήμος Θέρμου.

 

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις με ΑΥΣΤΗΡΗ τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΚΥΑ του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά στα ανοικτά θεάματα και ακροάματα.