Εναέρια πλάνα από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Αγρινίου

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Πολύ όμορφες αεροφωτογραφίες με τη χρήση drone μας έστειλε ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Καρδαράς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Αγρινίου (ΒΙΟΚΑ), που βρίσκονται πολύ κοντά στα Καλύβια και με εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά μας δείχνει τις σύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις.

Εγκαταστάσεις που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Αγρινίου και τα τελευταία δυο χρόνια έχουν επεκταθεί με ένα εξαιρετικά σύγχρονο σύστημα επεξεργασίας αστικών λυμάτων, τύπου μεμβρανών (MBR). Επίσης, έχουν γίνει αναβαθμίσεις στις υφιστάμενες μονάδες, όπως είναι η αφυδάτωση, έχουν ολοκληρωθεί εργασίες σε δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, εξωτερικού φωτισμού και αυτοματισμών, με στόχο την εύρυθμη και βέλτιστη λειτουργία του συνόλου της νέας ΕΕΛ.

Σε αντίθεση με την αρχική μονάδα ΕΕΛ που δουλεύει με το σύστημα του παρατεταμένου αερισμού, η νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται τώρα, απαιτεί μικρότερες δεξαμενές για την επεξεργασία των λυμάτων και μικρότερες εγκαταστάσεις, αλλά επιτυγχάνει σαφώς καλύτερα και ποιοτικότερα αποτελέσματα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων με πολλαπλές θετικές επενέργειες στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γιώργου Καρδαρά:

https://kardarasg.gr/