Γιώργος Καρδαράς: Φωτογραφίζοντας το χιονισμένο Παναιτωλικό

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Το Παναιτωλικό όρος, δεσπόζει κατάλευκο αυτές τις μέρες στην περιοχή μας αφού ολόκληρη η οροσειρά είναι γεμάτη χιόνι που έπεσε σε μεγάλες ποσότητες πριν λίγες μέρες και ένας φίλος της φύσης και του βουνού, ο αγρινιώτης φωτογράφος Γιώργος Καρδαράς, αποθανάτισε τις ομορφιές του τοπίου με πολύ εντυπωσιακές εικόνες!

Ο συμπατριώτης μας είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου και όποτε του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις κάνει συχνές πεζοπορικές αναβάσεις στον ορεινό όγκο του Παναιτωλικού που είναι το ψηλότερο βουνό του νομού μας.

Είναι μια δραστηριότητα που τον ενθουσιάζει και τον ελκύει, αφού στις διαδρομές που κάνει για να προσεγγίσει τις κορυφές από διάφορα σημεία, παράλληλα φωτογραφίζει και αποθανατίζει με τη μηχανή του, το φυσικό ¨σκηνικό¨ που απλώνεται μπροστά του…

Το Παναιτωλικό, με ψηλότερη κορυφή τον Κατελάνο ή Κυρά Βγένα (1.924 μ.), προσφέρεται για πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, διάσχιση ποταμών και φαραγγιών και άλλες δραστηριότητες ενώ μπορεί να γίνει πόλος έλξης για πολλούς φυσιολάτρες, ορειβάτες και φίλων των ορεινών δραστηριοτήτων, στις δασωμένες πλαγιές και τις χιονισμένες κορφές του ορεινού όγκου.

Πριν δυο χρόνια ο Γιώργος Καρδαράς είχε πάρει μέρος σε έκθεση φωτογραφίας τοπίων της περιοχής μας υπό τον τίτλο: «Γνωρίζω τον τόπο μου» στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, αποτέλεσμα επίπονης και χρονοβόρας εργασίας του με σκοπό την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου.

Ο Γιώργος Καρδαράς είναι επίσης μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου, παλαίμαχος πιλότος σε ανεμόπτερα τράικ και έχει φωτογραφίσει και βιντεοσκοπίσει από ψηλά, χωρίς υπερβολή, πολλά τοπία από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Ήδη ετοιμάζει μια ηλεκτρονική ιστοσελίδα που θα ¨ανέβει¨ σύντομα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας θα παρουσίαζει στους επισκέπτες της, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που διαθέτει, με στοιχεία για κάθε περιοχή, ώστε να συμβάλλει στην διαφήμιση, την προβολή και την ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας, ενός νομού με ανεξάντλητες ομορφιές!

- Δείτε φωτογραφίες που τράβηξε πρόσφατα ο Γιώργος Καρδαράς από την κορυφή Ζυγός ή Βγένα (1.737 μ.) και απολαύστε το εντυπωσιακό video, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=GEqo1Sa916k&feature=emb_logo