Συνεδρίασε η Επιτροπή κατά της εκτροπής του Αχελώου

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Συνεδρίασε εκ νέου την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, στο Δημαρχείο Αγρινίου, η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία, με διευρυμένη αυτή την φορά σύνθεση, μεταξύ και των υπόλοιπων Δημάρχων του Νομού.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των παρευρισκομένων, σχετικά με τις νεώτερες εξελίξεις σε ότι άφορα την αναθέρμανση της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, ο όποιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε λεπτομερώς στην νομική διαχείριση της υπόθεσης.

Ωστόσο όμως στάθηκε ιδιαίτερα στην συνέχιση των προσπαθειών για την δημιουργία μιας μεγάλης κινητοποίησης μεταξύ του πολιτικού κόσμου, αλλά και όλων των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας γενικότερα, οι οποίοι σε συνεργασία με την επιτροπή θα αποτρέψουν οριστικά και αμετάκλητα το έγκλημα της εκτροπής.

Να τονιστεί ότι στα πλαίσια της συνάντησης και μεταξύ όλων των παρευρισκομένων υπήρξε ένας μακροσκελής και δημιουργικός διάλογος για το σύνολο σχεδόν των θεμάτων που απασχολούν και ενδιαφέρουν την Αιτωλοακαρνανία.

Απόρροια αυτής συζήτησης και με ομόθυμο μάλιστα τρόπο, ήταν η συμφωνία για την συγκρότηση ενός κοινού μετώπου προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες αναπτυξιακές προσκλήσεις σε επίπεδο Νομού.

Ποιοι συμμετείχαν:

Στην εν λόγω συνεδρίαση της επιτροπής έλαβαν μέρος, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, εκ μέρους της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωσταντάρας, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γ. Κατσούλας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ι. Τριανταφυλλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας κ. Θ. Στούπας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς και ο Γραμματέας της Επιτροπής κ. Δημοσθένης Καπώνης.

Πηγή: agriniopress.gr