«Όταν το συναίσθημα γίνεται τραγούδι …»: 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Αγρίνιο

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Η θέση της μουσικής στο σχολείο, είναι ζήτημα πρωτεύουσας σημασίας, αφού συνδέεται τόσο με το όλο ζήτημα της αγωγής, όσο και με την πνευματική και την ψυχική καλλιέργεια των νέων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στην αρχαία Ελλάδα η μουσική μαζί με την ανάγνωση, τη γραφή, την αριθμητική και τη γυμναστική – ως ευρείες περιοχές εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης – ήταν η βάση της εκπαίδευσης της.

«Η μουσική είναι η γλώσσα της ψυχής» είχε πει ο Πλάτωνας, και πραγματικά είναι μια οικουμενική γλώσσα που μπορούν να τη μιλήσουν όλοι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη, το μορφωτικό επίπεδο, τη θρησκεία, την καταγωγή.

Οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας, οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη μουσική, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού όλα γύρω μας εκπέμπουν ήχους, μουσική, ακόμη και η φωνή μας, ο τρόπος με τον οποίο προφέρουμε τις λέξεις έχει μουσικότητα.

Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου,πιστεύοντας ότι η  μουσική εξευγενίζει την ψυχή κάθε ανθρώπου, τον οδηγεί σε καταστάσεις πνευματικής ανάτασης, τον ψυχαγωγεί με τον πιο αυθεντικό και απόλυτο τρόπο, του καλλιεργεί πολλαπλά τις ευαισθησίες του, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου και το Μουσικό Σύλλογο Αγρινίου «ΟΡΦΕΑ», διοργανώνουν την 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με θέμα «όταν το συναίσθημα γίνεται τραγούδι …», που θα πραγματοποιεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης η ΓΕΑ Αγρινίου

Ώρες διεξαγωγής της εκδήλωσης

Πρωί: από 10. 30    Απόγευμα: από 6.30

«Καλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς,  αφενός με τη συμμετοχή μας να χαρούμε και να επιβραβεύσουμε τον κόπο μαθητών και εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους και αφετέρου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα σχολείο λιγότερο ανταγωνιστικό και χρησιμοθηρικό,   περισσότερο συμμετοχικό και δημιουργικό, όπου η γνώση θα συναινεί στη δημιουργία και θα αποβλέπει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, χωρίς να απορρίπτει ή να περιθωριοποιεί καμιά πλευρά τους, κανένα ταλέντο κανενός.

Ας κάνουμε όλοι μαζί,  ένα όμορφο μουσικό ταξίδι,  με τραγούδια που αγαπάμε!», αναφέρει η ανακοίνωση του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου.

Πηγή: agriniopress.gr