Η 3η γκράφιτι συνάντηση "Okso81" στο Αγρίνιο

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες γκράφιτι ή αλλιώς street artists που συμμετείχαν το τριήμερο 27, 28 και 29 Οκτωβρίου στην εκδήλωση-φεστιβάλ που ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του αγαπημένου τους φίλου, Διονύση Μαμασούλα ή "Okso81" και πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, στην περιοχή του παλαιού Αγ. Χριστοφόρου.

Το κάλεσμα των διοργανωτών του Graffiti Meeting έγραφε χαρακτηριστικά: «Μοιραστείτε και διαδώστε το νέο ώστε να φτάσει στα αυτιά όλων των ανθρώπων που θα ήθελαν να τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Το Σ/Κ βάφουμε για τον φίλο μας το Νιόνιο...Στο 7ο Δημοτικό. Be there…».

Οι γκραφιτάδες φίλοι του "Okso81", όπως ήταν το ψευδώνυμο του Διονύση Μαμασούλα που υπέγραφε τα έργα του, δεν τον ξέχασαν και ζωγράφισαν για ακόμη μία φορά στην φετινή τρίτη γκράφιτι συνάντηση, αποδίδοντας φόρο τιμής στην μνήμη του. Εκτός από τους Αγρινιώτες καλλιτέχνες, ήρθε από τη Θεσαλονίκη ο πολύ γνωστός street artist, Jasone SGB, καθώς και γκραφιτάδες από Πτολεμαϊδα και Βόλο!

Ήταν μία συγκινητική δράση για τον Διονύση Μαμασούλα, έναν καλλιτέχνη που «έφυγε» νωρίς, πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 39 ετών και ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο Αγρίνιο (και όχι μόνο), με τα έργα του ακόμη και σήμερα να κοσμούν αρκετές γειτονιές.

Επίσης οι διοργανωτές, με δικά τους έξοδα, είχαν δωρεάν νερά, αναψυκτικά και hot dogs, όπως επίσης και βαρέλια με πάγο για όσους επιθυμούσαν να φέρουν προμήθειες στο event…. Για τον χώρο είχε δοθεί άδεια από τον διευθυντή του σχολείου.

Την αφίσα της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Lula Cast (Elcee).

Διονύσης Μαμασούλας "Okso81" (1981-2020)