Ο ΠΑΟ Καλυβίων ¨λύγισε¨ στην ¨εκπνοή¨ του αγώνα με Αστέρα

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων ο Αστέρας Αγρινίου με εκτέλεση πέναλτι του Ε. Παχή, κατάφερε να κερδίσει με 1-0 στο γήπεδο ¨Καραπαππά¨, τον αξιόμαχο ΠΑΟ Καλυβίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές φάσεις και ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν καλύτερα τον χώρο του κέντρου και να επιδιώκουν με πολλές ¨επισκέψεις¨ στην αντίπαλη περιοχή να πετύχουν κάποιο τέρμα, όμως πότε ο τερματοφύλακας Ζώης και πότε οι αμυντικοί παίκτες, κατάφερναν να περιορίζουν τους κινδύνους. Οι ¨Καλυβιώτες¨ ανέβασαν την απόδοσή τους στο β΄ημίχρονο και είχαν ευκαιρίες μπρος στα καρέ του Ταμανίδη, όμως δεν τελεσφόρησαν. Και ενώ η αναμέτρηση έδειχνε να οδηγείται στην ¨λευκή¨ ισοπαλία, μια τελευταία αντεπίθεση των παικτών του Αστέρα, επεφύλασσε στην εξέλιξή της ένα ¨δώρο¨ αφού κατάφεραν να πετύχουν πέναλτι- γκολ και να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Φάσεις και γκολ:

5΄ Εκτέλεση φάουλ από δεξιά με τον Π. Καρύμπα, πήρε την κεφαλιά ο Κ. Τσοπανάς, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

12΄ Οι γηπεδούχοι λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή εκτέλεσαν φάουλ, με τον Γ. Πατσέα να κάνει πλασέ σουτ που βγήκε έξω.

14΄Μακρινή σέντρα του Π. Καρύμπα, βρίσκει μέσα στην αντίπαλη περιοχή τον Ι. Ζώγα, ο οποίος έκανε το σουτ, με τη μπάλα να βγαίνει ελάχιστα έξω.

25΄ Ο Σ. Τασούλης επιχείρησε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα, η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

28΄ Σουτ από τον Κ. Τσοπανά, η μπάλα πέρασε έξω.

29΄ Από αριστερά πολύ καλή σέντρα του Α. Βασιλάρη, βρήκε στην περιοχή τον Α. Βαρέττα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να βγαίνει ελάχιστα έξω.

32΄ Πολύ καλό σουτ του Φ. Σταματελόπουλου, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

37΄ Εκτέλεση φάουλ από τον Π. Καρύμπα, η μπάλα πέρασε άουτ.

44΄ Μακρινή μεταβίβαση του Ι. Ζώγα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Σ. Τασούλη, ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Ταμανίδης.

50΄Εκτέλεση φάουλ από τον Ε. Παχή, μπλόκαρε σταθερά ο Ζώης.

51΄Γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Σ. Τασούλη, ο οποίος από πλάγια δεξιά πλάσαρε, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το κάθετο αριστερό δοκάρι.

60΄ Φάση διαρκείας στα καρέ του Ζώη, το σουτ του Γ. Πατσέα μπλόκαρε σταθερά ο Ζώης.

62΄Πολύ καλή αντεπίθεση των γηπεδούχων, βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή ο Α. Βασιλάρης, ο οποίος πλάσαρε, με τη μπάλα όμως να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

67΄Ο Α. Βασιλάρης εκτέλεσε από αριστερά φάουλ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζώη.

75΄Ο Π. Καρύμπας λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή ανετράπη από αμυντικό και στη συνέχεια εκτέλεσε ο ίδιος το φάουλ, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

83΄ Πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, του Ν. Γκρίζη, απομάκρυνε με τις γροθιές ο Ζώης.

86΄ Από αριστερά της περιοχής, ο Π. Καρύμπας πραγματοποίησε σουτ, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90΄ Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά με τον Κ. Τσοπανά, πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή ο Ν. Καρασάββας, με τη μπάλα να καταλήγει έξω.

92΄ ΓΚΟΛ: Γρήγορη αντεπίθεση από τους γηπεδούχους, ο Ε. Παχής μέσα στην περιοχή προσπάθησε να ξεπεράσει τον τερματοφύλακα Ζώη, ο οποίος τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να σφυρίζει την ¨εσχάτη των ποινών¨. Στην συνέχεια ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-0, παρά την καλή προσπάθεια του Ζώη.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ.κ. Βλάχος, Ροκοπάνος και Κ. Καζανάς.

Αστέρας Αγρινίου (Θανάσης Μουρτζιάπης)

Μ. Ταμανίδης, Δ. Ζωγράφος, Κ. Παπαϊωάννου, Φ. Σταματελόπουλος, Α. Βασιλάρης, Ε. Κουτρομάνος, Κ. Πίτλιγκερ (72′  Γ. Θεοδωρίδης), Κ. Μαυριφρύδης (55΄ Α. Λεχουρίτης), Α. Βαρέττας (80′  Ν. Γκρίζης), Ε. Παχής, Γ. Πατσέας.

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ (προπονητής Ανδρέας Κονδύλης)

Κ. Ζώης, Κ. Αλεξόπουλος, Γ. Καραλής, Αν. Πολίτης, Ν. Καρασάββας, Χ. Ζαχαράτος, Χ. Κονδύλης, Κ. Τσοπανάς, Σ. Τασούλης (75΄ Γ. Αναστασίου), Π. Καρύμπας, Ι. Ζώγας (70΄ Δ. Αναστασίου).