Παράσταση θεάτρου για δημοτικά σχολεία «Η ωραία κοιμωμένη τό ‘σκασε!»

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Η επαγγελματική θεατρική ομάδα "ΚΑΝΘΑΡΟΣ" που εδρεύει στην Πάτρα, θα βρεθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, όπου θα πραγματοποιήσει δύο πρωινές παραστάσεις για δημοτικά σχολεία, με το έργο «Η ωραία κοιμωμένη τό ‘σκασε!».

Η πρώτη παράσταση θα είναι στις 9:00 και η δεύτερη στις 11:00. Από την εκπαιδευτική κοινότητα αν ενδιαφέρετε να παρακολουθήσετε την παράσταση με το σχολείο σας, μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους της θεατρικής ομάδας.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας για κρατήσεις σχολείων κα Γεωργία Ηλιοπούλου, στα τηλέφωνα: 6944379220, 6934865865 και 26104-39637

Οκτώβριος 2022 – Μάρτιος 2023 στο Θέατρο Act

Το θέατρο Act και η επαγγελματική θεατρική ομάδα "ΚΑΝΘΑΡΟΣ"  παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά την εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η ωραία κοιμωμένη τό ‘σκασε!» βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των Αδερφών Γκρίμ και στο διήγημα του Σαρλ Περώ.

Με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια η παράσταση αφηγείται μια φρέσκια εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού. Μέσα από συμβολισμούς και μεταφορές, αποπειράται να υπενθυμίσει στους μεγάλους  τη μαγεία της παιδικότητας και να μιλήσει στα παιδιά, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, για την αληθινή αγάπη και για την αξία του να βρίσκει κανείς το δικό του εαυτό όσο ξεχωριστός κι όσο διαφορετικός κι αν είναι.

«Η ωραία κοιμωμένη το ‘σκασε!» είναι μια θεατρική παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική, εντυπωσιακά κοστούμια, χορογραφίες, ακροβατικά και πολλά κωμικά στοιχεία. Χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου και χοροθεάτρου με πολλές εναλλαγές ρόλων, με ειδικά κατασκευασμένα σκηνικά αντικείμενα και ειδικούς θεατρικούς φωτισμούς.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου, το κείμενο και τους στίχους των τραγουδιών ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη, η κινησιολογία και οι χορογραφίες της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και οι θεατρικοί φωτισμοί του Ιωάννη Αναστασόπουλου.

«Η ωραία κοιμωμένη το ‘σκασε!» απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Υπόθεση έργου:

Σε ένα παραμυθένιο βασίλειο ο βασιλιάς και η βασίλισσα ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα μωρό. Ένας μαγικός βάτραχος πληροφορεί  τη βασίλισσα ότι η επιθυμία τους θα γίνει πραγματικότητα και θα αποκτήσουν μια κόρη.

Στο μεγάλο πάρτι στο παλάτι για την ονοματοδοσία της πριγκίπισσας μια νεράιδα της κάνει μάγια, να τρυπηθεί με ένα αδράχτι και, στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, να πέσει σε αιώνιο ύπνο... Το κορίτσι μεγαλώνει αλλά, όπως όλοι οι έφηβοι, έχει τα δικά της όνειρα και δεν ενδιαφέρεται για τα πριγκιπικά καθήκοντα που όλοι περιμένουν από αυτήν.     

Παρά τις κωμικές προσπάθειες του βασιλικού ζεύγους και των αυλικών τους η μαγική κατάρα θα πραγματοποιηθεί.       

Στο όνειρό της η πριγκίπισσα θα συναντήσει ξανά τον μαγικό βάτραχο, θα κάνει παρέα με λουλούδια που μιλάνε και θα γνωρίσει τους πιο εξωφρενικούς πρίγκιπες! Θα καταφέρει άραγε να βρει κάποιον που θα κερδίσει με απλό τρόπο την καρδιά της; Θα μπορέσει να βρει το δικό της δρόμο στο τέλος και θα είναι να ζήσουν όλοι καλά κι εμείς καλύτερα;     

Θα είναι η τελική έκβαση δίκαιη για όλους;

Σημείωμα σκηνοθέτιδας:

Μπορούν οι πριγκίπισσες να ναι γενναίες και οι πρίγκιπες πεντάμορφοι;  Πως είναι μια πριγκίπισσα  στο μυαλό μας; Όμορφη, γλυκιά και λουλουδένια, απαλή και μεταξένια; Τι συμβαίνει όμως αν η πριγκίπισσα αυτή είναι διαφορετική; Αν της αρέσουν τα πατίνια και τα παγωτίνια;

Αν φοράει παντελόνια και κρεμιέται απ’ τα μπαλκόνια; Αν θέλει να ταξιδεύει και τον κόσμο να μαθαίνει; Αν οι πρίγκιπες την κοιμίζουν και τα βατράχια της μοσχομυρίζουν; Τι πρέπει να κάνει ένας πρίγκιπας για να κατακτήσει μια πριγκίπισσα; Ως που θα φθάσει; Θα ναι ήρωας; Ωραίος; Έξυπνος; Γενναίος;

Μήπως θα ‘ναι αυτός που θ’ ακούσει την καρδιά της και τα όνειρά της; Πως είναι να ‘χεις για γονείς δύο Βασιλείς; Τα άγχη, οι αγωνίες έχουν διαφορά αν το κεφάλι σου κορόνα φορά; Αν το βασίλειο μάλιστα είναι και μαγικό και πάει η κατάρα σύννεφο, είναι να είσαι ποτέ χαλαρός και ήρεμος;

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν γρήγορα, ας μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους όπως πραγματικά είμαστε.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πρωτότυπο παραμύθι: Αδερφοί Γκριμ

Κείμενo - Διασκευή – Στίχοι τραγουδιών: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Σκηνοθεσία: Γεωργία Ηλιοπούλου

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κινησιολογία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Φωτισμοί: Ιωάννης  Αναστασόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας: Ηλίας Λαμπρόπουλος

Ηχογραφήσεις: Noise Box Studio

Παίζουν και τραγουδούν τέσσερις επαγγελματίες ηθοποιοί

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διάρκεια: 60  λεπτά

Παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης στο θέατρο act ή σε χώρο του σχολείου ή σε άλλον χώρο που θα συμφωνηθεί.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας για κρατήσεις σχολείων στην Πάτρα:

Γεωργία Ηλιοπούλου στα τηλέφωνα 6944379220 – 2610439637

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ACT

Το θέατρο act ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008. Κάνει δικές του επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές με πολύ μεγάλη επιτυχία, οι οποίες συχνά περιοδεύουν στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί μουσικές και θεατρικές παραγωγές από την Αθήνα και άλλα μέρη. Έχει παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις για σχολεία: «Δυό Χαρταετοί στη νύχτα», «Το κορίτσι που επιμένει», «Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη», «Ο Χρυσός τρίφτης», «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων», «Πήτερ Μπαμ: Funny Magic Show», «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά».

Τις παραστάσεις αυτές έχουν παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα σχολεία της Πάτρας και της Ναυπάκτου καθώς και ένας μεγάλος αριθμός των σχολείων του Αιγίου και του Πύργου, ενώ παραστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και στα Ιωάννινα.