Η μουσική συνάντηση των Χορωδιών, στα Καλύβια

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Στην πλατεία της Κοινότητας Καλυβίων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η Χορωδιακή Μουσική Συνάντηση, με την συμμετοχή Χορωδιών και την παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού μας.

Συμμετείχαν οι χορωδίες:

- Χορωδία Αμφιλοχίας ¨Δίοδος¨ - «το Μαϊστράλι» με Χοράρχη την κα Μικαέλα Παπαχρυσάνθου.

- Χορωδία Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής ¨Η Αγία Σκέπη¨ και η Χορωδία Πολιτιστικού & Μορφωτικού Σύλλογου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως», με Χοράρχη την κα Χρυσούλα Τασολάμπρου.

- Η Γυναικεία Χορωδία Καλυβίων ¨Άγιος Νικόλαος¨ σε σύμπραξη με την Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς ¨η Αγία Αγάθη¨. Τα τραγούδια με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής ορχήστρας ήταν:

Καλοκαιριά ’44: Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στους 59 εκτελεσθέντες πατριώτες τον Ιούλιο του 1944 και πρωτοακούστηκε πριν 2 χρόνια στο χώρο του Μνημείου, σε στίχους και μελοποίηση του Χοράρχη, Νικόλαου Στρατόπουλου.

Ακούστηκαν επίσης τα τραγούδια: Κανελόριζα, Είσαι άγγελος ωραίος, Τούτο το μήνα, Σάλα σάλα, Μενεξέδες και ζουμπούλια, Ας παν να δουν τα μάτια μου.

Οι μουσικοί της παραδοσιακής ορχήστρας ήταν, στην κρητική λύρα Θωμάς-Ραφαήλ Κουτσουπιάς, στο λαούτο και τραγούδι ο Θεόδωρος Κουτσουπιάς, στο κλαρίνο ο Θεόδωρος Τσακμάκης και στο τουμπερλέκι ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Στην μουσική εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Δόθηκαν επίσης τιμητικές διακρίσεις και αναμνηστικά στους εκπροσώπους όλων των Χορωδιών.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα Σάββατο 30 Ιουλίου στην πλατεία Τ.Κ. Καλυβίων, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Παράσταση Χορευτικών Συλλόγων.

Αύριο Κυριακή 31 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων θα τελεσθούν Θεία Λειτουργία και  Επίσημο Μνημόσυνο, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου - Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Ιερόθεος

Ακολούθως στις 10.30 π.μ. θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας, παρουσία των επίσημων αρχών.