Εόρτασε ο Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Αγρινίου με την Ιερή Εικόνα της Θεοτόκου  

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας, βρίσκεται στην οδό Παπαϊωάννου και κτίστηκε μετά το 1900 και σταδιακά άρχισε να γίνεται πόλος έλξης γιά τους πιστούς Αγρινιώτες. Σ΄αυτό συνετέλεσε και η θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που δόθηκε στην ενορία. Το 1957 ένα νέος μικρός ναός πήρε την θέση του παλαιού που είχε βλάβες από σεισμό.

Η Ιερή Εικόνα της Ευαγγελιστρίας, που τα πρόσωπα είναι ζωγραφισμένα σε κηρομαστίχα, έφθασε στο Αγρίνιο από την Κωνσταντινούπολη, αρχικά  στο σπίτι της οικογένειας Ευάγγελου Κοντογούρη, από τον γιο της οικογένειας, Διονύσιο Κοντογούρη, που ήταν ναυτικός. Την έφερε σαν κειμήλιο και οικογενειακό φυλαχτό. Την περίοδο της θανατηφόρας πανδημίας της Γρίπης το 1918, η οικογένεια  μετέφερε την εικόνα σε γείτονες που ασθενούσαν και υπάρχουν μαρτυρίες  για θεραπείες. Μάλιστα η λαϊκή ευσέβεια διασώζει την εξής πληροφορία: όταν οι ιερείς του Αγίου Δημητρίου έκαναν παράκληση με την εικόνα σε ασθενείς, οι συγγενείς τους, έβαζαν επάνω στην εικόνα ένα κέρμα. Όταν αυτό κολλούσε στην εικόνα η θεραπεία ήταν σίγουρη. 

Εξαιτίας της ευλάβειας των κατοίκων η εικόνα μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου απέναντι από το 1ο Δημοτικό  Σχολείο. Σήμερα είναι το κέντρο φιλανθρωπίας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Κάθε χρόνο στον Ακάθιστο Ύμνο, στους τελευταίους Χαιρετισμούς, η Ιερή Εικόνα μεταφέρεται στον Άγιο Δημήτριο και ενώπιόν της τελείται Αγρυπνία  με τον Ακάθιστο Ύμνο.