Γυμνάσιο Καλυβίων: Η εκπαίδευση την περίοδο του κορονοϊού

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο τρόπος δεν αντικαθιστά την δια ζώσης εκπαίδευση στην αίθουσα, που παραμένει αναντικατάστατη.

Το Σχολείο μας δημιούργησε ηλεκτρονική τάξη στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και οι εκπαιδευτικοί  μας ανήρτησαν μαθήματα στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μαθητές μας που έχουν κάνει εγγραφή.

Οι μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι μέχρι σήμερα στο Δίκτυο ανέρχονται στον αριθμό των 43, ενώ ο αριθμός των ενεργών μαθητών είναι 60, ποσοστό  72%.

Η μέθοδοι που επιλέξαμε είναι η ασύγχρονη εκπαίδευση με τη δημιουργία ηλεκτρονικής τάξης (e-class, e-me) καθώς και τηλεδιάσκεψη στην πλατφόρμα  cisco webex.

Μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 35 μαθήματα e-class και e-me.

Θα πρέπει επίσης να διευκρινίσουμε ότι, τα μαθήματα αυτά είναι επαναληπτικά στην ύλη που έχουν διδαχθεί τα παιδιά μέχρι το κλείσιμο των Σχολείων και είναι προαιρετικά για του μαθητές.

Η άποψή μου είναι ότι οι εγγεγραμμένοι μαθητές καλό είναι να ανταποκριθούν για να μη χάσουν την επαφή τους με τα μαθήματά τους και να γεμίσουν δημιουργικά τον πολύ ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν.

Οι απαντήσεις των ερωτήσεων – ασκήσεων στέλνονται στα προσωπικά email των εκπαιδευτικών οι οποίοι τα διορθώνουν και τις αποστέλλουν διορθωμένες στους μαθητές.

Όσοι δεν έχουν κάνει εγγραφή μέχρι τώρα μπορούν να το κάνουν μέχρι 10/4/2020. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια μπορούν  να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο 26410-95069 καθημερινά από τις 09:00 π.μ.  έως 13:00 μ.μ.

Με την ευχή να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή η πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση και να ξαναβρεθούμε πάλι στον φυσικό μας χώρο που είναι το Σχολείο, χαιρετώ με αγάπη όλους τους μαθητές μας και τους εύχομαι καλή μελέτη.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου

Πίτσας Ευστάθιος