Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Όπως μας είπε η Διευθύντρια του σχολείου, κα Χαρά Χριστοδούλου, είμαστε όλοι μας χαρούμενοι που μπορούμε να λειτουργήσουμε τη βιβλιοθήκη μας!

Η βιβλιοθήκη, που έγινε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με βιβλία που βρέθηκαν παροπλισμένα κι αναξιοποίητα μέσα σε χώρους του σχολείου, με πολύ μεράκι και πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς των εκπαιδευτικών και της μητέρας κας Αλεξάνδρας Μακρή-Διβάρη, βιβλιοθηκονόμου, ξεκινά τη λειτουργία της με 512 τίτλους.

Το σχολείο φιλοδοξεί η βιβλιοθήκη αυτή να είναι ένα κομμάτι της σχολικής ζωής, που θα δίνει χαρά στους μαθητές και θα υπηρετεί τους παιδαγωγικούς και γνωστικούς στόχους του, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της σχολικής κουλτούρας και κάνοντας το σχολείο έναν οργανισμό μάθησης.

Η βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με περισσότερα βιβλία, μερικά υπάρχουν ήδη σε αποθηκευτικούς χώρους και άλλα νέα που θα αποκτηθούν στη συνέχεια.

Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη μέρα, με δραστηριότητες δημιουργικής γραφής από την κα Καίτη Θηραίου.

Η Καίτη Θηραίου είναι φιλόλογος, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σπούδασε στην Αθήνα, Ελληνική Φιλολογία και σκηνοθεσία. Εργάστηκε για είκοσι χρόνια σαν σκηνοθέτης στον κινηματογράφο, στην ΕΡΤ και σαν διευθύντρια παραγωγής. Σήμερα εργάζεται σα φιλόλογος στην Ηλεία, Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Βασιλακίου. Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα (εκδόσεις Ίαμβος).

Πιο συγκεκριμένα η κα Θηραίου έκανε δημιουργική γραφή:

Για τις Α΄ και Β΄ τάξεις:

- Το μακρινάρι αλφαβητάρι

- Το κυνήγι των χαμένων λέξεων

- Βάγια η κουκουβάγια

- Ντάλια η βεντάλια

Για τις Γ΄και Δ΄ τάξεις:

- Η αφηρημένη πρόταση

- Το χαλασμένο τρένο

Για τις Ε΄ και ΣΤ¨ τάξεις:

- Τα χρώματα της ποίησης

- Μια συνέντευξη

Τη χαρά αυτή του σχολείου μοιράστηκαν και οι:

Σακκούλης Δημήτριος και Αλέξιος Μαστρογιάννης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, ο Τσιλίκας Θεόδωρος, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων ΠΕ Αιτ/νίας, η Μανικάρου Μεταξούλα, φιλόλογος, ο Βουγιουλίδης Γιώργος, Δ/ντης Δ.Σ. Αγγελοκάστρου, ο Κόκκοτος Βασίλης, Δ/ντής Δ.Σ. Δοκιμίου, η Ρακιντζή Αθανσία, Δ/ντρια 16ου Δ.Σ. Αγρινίου, ο Κολοβός Στέφανος, πρώην σχολικός σύμβουλος, ο εφημέριος του χωριού, π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, η Μακρή-Διβάρη Αλεξάνδρα, βιβλιοθηκονόμος, το προεδρείο του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και όλο το προσωπικό της εκπαιδευτικής κοινότητας, που τίμησαν τη γιορτινή εκδήλωση με την παρουσία τους.